BIĆE DEO ISTORIJE: Duarte i Spajić odveli Zvezdu u Ligu šampiona! (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde, plasirali su se u Ligu šampiona. Srpski prvak je nadoknadio minus protiv Bodo Glimta i slavio na Marakani sa 2:0. Tako će izabranici Vladana Milojevića biti prvi predstavnik Srbije u potpuno novom formatu elitnog UEFA takmičenja. Prvi duel u Norveškoj završen je 2:1 za domaćina. Ujedno su popravili i koeficijent naše zemlje u evrokupovima.

Gost je od starta pritiskao crveno-bele. Ivanić i Olainka su imali prve prilke za Zvezdu, ali su bili neprecizni. Hvang je imao odličan pokušaj u 13. minutu iz daljine, ali he Haikin bio siguran.

Jedno vreme nije bilo dešavanja na terenu. Crveno-beli su uspeli da sredinom prvog dela anuliraju prednost Norvežana. Vodeći gol iz penala je postigao Bruno Duarte, koji je počeo od starta umesto šerifa Endiajea. Realizovao ga je u 25. minutu meča. Pre toga je Milson oboren u šesnaestercu.

Pogodak je osokolio izabranike Vladana Milojevića. U 31. minutu, Piter Olainka pogodio je prečku.

Bodo je pokušavao iz kontri da stvori priliku za gol. Ipak, Zvezda je zadržala minimalnu prednost nakon prvih 45. minuta, uz odlične prilike Hvanga i Olainke. Dominirala u šutevima (13:1). Definitivno mnogo bolje nego pre sedam dana.

Drugi deo igre je otvorio Mata nepreciznim pasom, koji je mogao da vodi do gol šanse za goste. Mogli su to da ostvare u 56. minutu. Međutim, Ognjen Mimović je odličnom intervencijom sprečio siguran gol Haugea. Tu šansu Norvežana, Zvezda je kaznila i povela sa 2:0.

Uroš Spajić je u 59. minutu matirao Haikina i doveo Zvezdu na prag Lige šampiona. Timi Maks Elšnik je lepo ubacio iz kornera na prvu stativu.

Po ulasku u igru, Sinkernagel je pokušao da trgne goste ali to nije uspeo i bio dvaput neprecizan. U međuvremenu je kiša dodatno uticala na uslove igre u prestonici Srbije. Ivaniću je Haikin odbranio udarac u 80. minutu.

Bodo uporno pokušavao da postigne gol za produžetak, a Zvezda se dobro branila. Izdržala nalete rivala i plasirala se među 36 najboljih ekipa Evrope.

Crvena zvezda – Bodo Glimt 2:0 (1:0)

Prvi meč 1:2

Duarte (p.) 25′, Spajić 59′

Crvena zvezda: M. Ilić, Mimović, Spajić, Điga, Seol, Hvang, Elšnik, Olainka (od 72′ Dalsio), Ivanić, Milson (od 62′ Puma), Duarte (od 72′ Endiaje)

Bodo Glimt: Haikin, Sjovold, Bjortfut, Gundersen, Bjorkan, Evjen, Berg, Fet (od 74′ Saltnes), Mata, Heg (od 66′ Sinkernagel), Hauge

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NIJE OSTAO VAN FORME: Federer pokazao šta može pred takmičenje koje mu mnogo znači (VIDEO)

Švajcarski teniser Rodžer Federer povukao se iz aktivnog igranja tenisa pre dve godine. Završio je karijeru sa 20 grend slemova...

POVEZANE OBJAVE