LIGA KONFERENCIJA: Zahid se ispucao, Partizan bez Evrope! (VIDEO)

Fudbaleri Partizana poraženi su i u revanš meču plej-ofa Lige konferencija protiv Genta. Domaćin je slavio sa 1:0, posle takođe minimalca u Beogradu. Crno-beli su ostali bez učešća u evropskim takmičenjima, iako su put započeli u Ligi šampiona.

Fadiga je imao prvu šansu u drugom minutu, ali ga je Arijaga blokirao. Potom i Surde. Zahid je prvi pokušao za crno-bele i bio izblokiran. Pokušao je i u 11. minutu a Ruf mu je odbranio. Prvi je na utakmici požuteo Gambor kod domaćina. Potom i Arijaga kod crno-belih.

Partizan je imao najbolju priliku u 22. minutu. Kalulu je uposlio Zahida, koji je iz dobre pozicije šutirao pored stative.

Igralo se oštro, jer su do 30. minuta viđena tri kartona. Marković je bio u 32. minutu neoprezan, ali niko od igrača Genta se nije našao na pravom mestu da postigne gol.

Gajas Zahid i Aldo Kalulu su ponovo stvorili odličnu priliku za goste. Na odbitak nakon šuta Kalulua, Zahid se nije dobro snašao. Ali su njih dvojica bili najbolji pojedinci tima u prvom poluvremenu. Prvi deo igre, završen je bez golova.

Gent je imao posed lopte, a oba tima su po jednom šutirali na gol rivala. Zubairu se tokom nadoknade našao u ofsajtu prilikom akcije gostiju.

Kao i prvi, i drugi deo meča počeo je pokušajem Fadige koji je bio neprecizan. Gandelman je potom u 48. minutu pogodio prečku.

Domaćini su i nakon toga nastavili da ređaju prilike pred golom Partizana. Crno-beli nisu mogli da stvore konkretnu šansu u tom periodu.

Jovanović je bio na visini zadatka, kada je u 70. minutu zaustavio šut surdea. Jovanovićev udarac u 76. minutu, lako je zaustavio golman belgijske ekipe. Gent je sve dileme oko prolaska dalje rešio u 88. minutu.

Vodeći gol, postigao je Delorž dalekometnim šutem. Što je bio i konačan rezultat.

Gent tako ide u Evropu, dok će se Partizan posvetiti narednom prvenstvenom meču ovog vikenda protiv Vojvodine.

Gent – Partizan 1:0 (0:0)

Delorž 88′

Gent: Ruf, Torunariga, Vatanabe, Gambor, Fadiga, Delorž, Kums (od 79′ Ito), Braun, Gandelman , Surdez, Gudjonsen (od 65′ Din)

Partizan: Jovanović, De Medina (od 57′ Filipović), Marković, Mujakić, Jurčević, Arijaga (od 57′ Đ. Jovanović), Kovač, Severina (od 57′ Grimaldo), Zahid (od 75′ Nikolić), Zubairu (od 66′ Natho), Kalulu

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

CRVENA ZVEZDA – BENFIKA, SASTAVI: Pojačanja od starta u ofanzivi, defanziva sa proverenim snagama

Fudbaleri Crvene zvezde od 18.45 na Marakani dočekuju portugalsku Benfiku, na premijeri u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona, koja se...

POVEZANE OBJAVE