Terzić posle žreba: Sa ovim timom u Ligu šampiona, hoću prvo Barselonu!

Crvena zvezda je saznala rivale u novom formatu Lige šampiona, dan posle velike pode nad Bodo Glimtom.

U Beograd će doći velika tri bivša prvaka Evrope – Barselona, PSV i Benfika, a tu je i član Bundeslige Štutgart. Crveno-beli će u goste ići milanskim velikanima Interu i Milanu, kao i starim znancima Jang Bojsu i Monaku.

Posle meča sa Bodeom najaktuelnije je bilo s kojim timom će Zvezda ići u elitu, s obzirom da se pominjala izvesna prodaja Hvanga u Ajaks, kao i još nekoliko igrača. Na tu temu je govorio generalni direktor Zvezdan Terzić koji je rekao da neće biti promena.

Odbili smo 10 miliona za Đigu iz Premijer Lige, odbili smo ponudu za Hvana, za Endijaja. Imamo najbolji tim za ovih deset godina koliko sam ovde, samo treba dve ili tri nedelje da se namestimo… Doveli smo igrače ma vreme i nadam se da nikoga nećemo dovesti, dakle i da niko neće otići. Nama treba samo dve do tri nedelje da se namestimo, imamo mnogo igrača koji se vraćaju iz povreda, mnogo novih igrača. Nisu u piku fizičke forme, ali nemam sad dilemu da ćemo posle ove rerezentativne pauze izgledati kako treba, rekao je Zvezdan Terzić.

On je prokomentarisao i ishod žreba.

– Ovo smo želeli, ovo smo hteli. Sad igramo Ligu šampiona, ovo više nije grupa, ovo je liga. Dobili smo osam protivnika po meri, dovodimo u Beograd veličine kakve su Barselona, Benfika, PSV, Štutgart. Jang Bojs nam je veliki dužnik. Imamo dve istorijske utakmice na San Siru. Ja sam zadovoljan, koga god da smo izvukli ja sam zadovoljan. Crvena zvezda raste kao klub, sve jači i jači smo, imamo dobre igrače, dobre momke, hrabre, izvanrednog trenera. Svima smo pokazali takmičarski fudbal, da možemo da igramo protiv svakoga. Izborili smo se našim rezultatima da budemo ovde gde jesmo i nećemo se nikome pomeriti, to je sigurno”.

Za prolaz dalje i 24. mesto u noformiranoj Ligi šampiona biće potrebno šest ili sedam bodova. Tako je izračunala veštačka inteligencija.

– Jesmo pričali, ali dugo sam rukovodilac i hoću da idemo utakmicu po utakmicu. Nama je najvažnija prva utakmmica, ne želim ni da razmišljam s kim igramo sledeću. Kalkulacije su za navijače i medije, ja hoću da budemo fokusirani, pravi, da budemo profesionalci u prvoj utakmici, tek onda možemo da razmišljamo o drugoj. Želim da na prvoj utakmici uzmemo tri boda.

Raspored će biti poznat u suboru. Imao je Terzić samo jednu želju.

– Da igramo protiv Barselone na Marakani prvu utakmicu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvezdan Terzić otkrio koliko je ostalo ulaznica za Benfiku

Fudbaleri Crvene zvezde u četvrtak započinju takmičenje u Ligi šampiona, a protivnik u Beogradu će im biti slavna Benfika. Srpsi...

POVEZANE OBJAVE