Stanojević najavio angažovanje novog štopera i govorio o odnosu Saldanje i problemima sa strancima: Sigurno ću napraviti rezove

Partizan je ispao u kvalifikacijama za sva tri takmičenja ovog leta, a sada ostaje da se vidi sa kakvim timom će nastaviti sezonu u domaćim okvirima.

Klub je napustio kapiten Svetozar Marković.

Sveta Marković je u decembru najavio da u junu želi da ide. Ja sam ga zamolio da ne ide dok ne nadjemo adekvatno rešenje. Našli smo rešenju u Izraelcu iz Šahtjora, ali je transfer propao iz političkih razloga. Sada smo u čudnoj situaciji i moramo da reagujemo. Hteli smo da ga dovedemo, ali sada ćemo morati da rešavamo u narednih pet dana situaciju oko štopera, ne krije Stanojević potrebu angažovanja adekvatne zamene.

Zaokruživanje ekipe će dodatno otežati izostanak finansijskih sredstava koja bi se dobila učešćem u evropskim takmičenjima.

To je nažalost tako, drugi klubovi nemaju tih problema. Teško je funkcionisati pod tim pritiskom. Donosili smo bodove srpskom fudbalu u Evropi da bi sada mogla da se igra Liga šampiona. Klub smo koji je dosta učestvovao u prošlosti u tome i znamo šta to znači. Žao mi je što to nismo uspeli sada. Meni je najlakše da precrtam sedam igrača, što bi možda i uradio, ali ne mogu to da uradim u toku prelaznog roka, moram da koristim određene igrače, da bi oni napravili transfer, i tako obezbedio egzistenciju sopstvenom klubu. Da ne bi radio protiv svog kluba, moram da stavim u postavu nekog koga ne bi u normalnoj situaciji, iskren je Stanojević, pa naglašava ono što smatra suštinom problema:

Ova ekipa ima previše stranaca, sigurno ću napraviti rezove, ali svaki igrač ima ugovor, slušali ste izjave pojedinih igrača koji kažu kako im je lepo u Beogradu i da ne žele da idu i uprkos tome što ne igraju. Previše je stranca koji ne osećaju neke stvari, pokušaćemo da napravimo ekipu koju želim. Treba mi vremena za to, imamo pauzu, unutar kluba ćemo se pregrupisati i fino ispričati o svemu. Kada se sutrašnja utakmica završi, okrećemo novi list, poručuje trener crno-belih.

Govorio je i o Saldanji, koji izvesno odlazi, što je praktično bilo poznato još krajem prethodne sezone.

Saldanja je u specifičnoj situaciji, želi da ide, otišao je “glavom” i teško je da izbalansirate. Plan B imamo naravno, moja je želja da dovedemo domaće igrače. nemamo mlade igrače iz škole koji mogu da konkurišu za sastav prvog tima. Pre samo tri godine imao sam par igrača, ali u ovom trenutku nisam siguran, Nekoga ćemo priključirti, ali ne možete na silu. Za Saldanju imamo ponuda, ali videćemo, to je stav kluba, otkrio je Stanojević.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ODLUČENO: On će suditi meč Zvezda – Benfika

Engleski sudija Majkl Oliver sudće utakmicu prvog kola između Crvene zvezde i Benfike u Ligi šampiona, saopšitla je UEFA. Njemu...

POVEZANE OBJAVE