GENERALNI MENADŽER DUBAIJA O PROJEKTU: Nismo kao PSŽ i Mančester Siti

Košarkaški klub Dubai biće deo ovogodišnjeg proširenja ABA lige na 16 klubova.

Govorilo se i o igranju Evrolige, ali od tog posla nije bilo ništa. Već će nastupati samo u regionalnom takmičenju.

Doveli su kvalitetna pojačanja, a o ambicijama tima, pričao je za španske medije generalni menadžer tima Dejan Kamenjašević.

Projekat je drugačiji. Imali smo 20 prilika da kupimo evroligaški ili abaligaški tim, ali nismo. Nismo kao PSŽ ili Mačester Siti. Mogli smo da kreiramo ligu u Dubaiju i da potpišemo najbolje igrače kao Saudijska Arabija u fudbalu, ali nismo to uradili. Dubai je komercijalni brend kao Najk ili Adidas, koji stalno zarađuje novac. Ne trošimo radi trošenja. Imamo impresivan paviljon i dobru teritoriju, stoga je lakše prodati TV prava, slike i dobiti dobre sponzore, rekao je on.

Govorio je o budžetu:

Lagao sam i moram da se izvinem. Potrošili smo 3.250.000 miliona evra jer su ljudi želeli da dođu u Dubai. Iznenadilo nas je što je toliko dobrih igrača došlo zbog porodice, bezbednosti, kvaliteta života i nikako zbog novca. Ovo znači da smo zadržali 750.000 evra koji nisu bili potrebni i napravili smo solidan tim, dodao je Kamenjašević.

Dubai na premijeri u ABA ligi dočekuje aktuelnog šampiona Crvenu zvezdu Meridianbet.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NEVEROVATNO, ALI ISTINITO: Srpski džudista suspendovan jer se prekrstio pre borbe! (VIDEO)

Srpski džudista Nemanja Majdov suspendovan je na 5 meseci od strane Svetske džudo federacije iz više nego neverovatnog razloga....

POVEZANE OBJAVE