U Dubaiju kivni na Evroligu: Treba da nam podignu spomenik što hoćemo da igramo u Evropi!

Košarkaški klub Dubai ove godine će debitovati u ABA ligi što će regionalnoj ligi dati novu dimenziju.

Klub iz Ujedinjenih Arapskih Emirata imao je viziju i da zaigra Evroligu, ali kako kaže Generalni menadžer kluba Dejan Kamenjašević, to je sve dalje kao opcija.

– Trenutno mislim da se to neće dogoditi. Da je do Baskonije, Reala ili Barse onda da. Španci su me iznenadili svojom vizijom. Čak i Valensija. Oni traže dodatne resurse da prežive i oni misle da smo mi rešenje. Ali Evroliga generalno ne misli tako. Oni veruju da su na pravom putu. Pregovarali smo sa Evroligom više od tri godine. Potrošili smo dosta vremena i energije na sastancima objašnjavajući naš projekat na efikasan način kako bi ga razumeli. Nismo mi bili u problemu, već Evroliga zbog njene situacije. Sada je tako da Evroliga ne može nikoga da primi dok ne popravi svoju kuću iznutra, a kada se to desi, ne znam da li ćemo im biti na raspolaganju, izjavio je Kamenjašević za Mozzart sport.

Direktor Dubaija je dodao da pored ABA lige njegov klub ima pozive od još nekih takmičenja, konkretno – pet.

– Imaćemo dosta problema da odlučimo gde ćemo igrati sledeće sezone. Ali među tih pet liga koje nas zovu, nema Evrolige na spisku. Trenutno smo u ABA ligi koja ima viziju poslovanja, budućnosti i ekspanzije. U Evroligi su ili veoma inteligentni ili… A, hvale se kako su ekonomski uspešni. Bolje da ne pričam o tome, da ne palim vatru.

Jedan od razloga je što je Dubai daleko.

– Žale se na letovima najpovezaniji grad na svetu? Daću vam neke informacije koje imamo. Između Evrolige, Evrokupa i ABA samo su četiri grada koja nemaju direktne letove. Zašto ne Dubai, a da Rusija, Kanarska Ostrva ili Izrael? Trebalo bi da nam podignu spomenik jer želimo da igramo u Evropi i da ponudimo komercijalni ili sportski nivo koji dosad nije viđen, smatra Kamenjašević.

On je pre početka sastavljanja tima istako da je budžet kluba 4 miliona evra, ali da su potrošili daleko manje.

Lagao sam i moram da se izvinem. Potrošili smo 3.250.000 evra jer su ljudi želeli da dođu u Dubai. Iznenadilo nas je što je toliko dobrih igrača došlo zbog porodice, bezbednosti, kvaliteta života, a ne zbog novca. To znači da smo zadržali 750.000 evra koji nisu bili potrebni, a napravili smo solidan tim, završšio je Kamenjašević.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Terzić o istorijskoj godini SD Crvena zvezda: Simbol srpstva koji su nam ostavili u amanet slavni prethodnici

Sportsko društvo Crvena zvezda ove godine pravi istorijske rezultate. U Evropi će ih predstavljati ili su ih predstavljali fudbaleri,...

POVEZANE OBJAVE