Stojković: Ne zaboravite gde je bila reprezentacija kada sam došao

Selektor Srbije, Dragan Stojković, obraća se novinarima prvi put posle neuspeha na Prvenstvu Evrope u Nemačkoj.

Selektor je počeo utiscima sa Evropskog prvenstva.

 – Pre nego što počnemo sa pitanjima, imam obavezu da se vratimo na Evropsko prvenstvo i neuspeh koji smo imali. Mi smo odgovorni ljudi, ja na prvom mestu, napravili smo jednu duboku analizu od svakog detalja do najmanje sitnice, šta je to sve prouzrokovalo taj rezultatski neuspeh. Cilj je bio da se kvalifikujemo u sledeću rundu. Imali smo tri utakmice, sa Englezima, gde smo igrali dobro i gde smo imali nezaslužen poraz i dve utakmice gde smo imali nerešen rezultat. Falila nam je pobeda da bi utisak bio bolji. Ja sam neko ko ne kritikuje igrače i uvek se trudio da bude pozitivan, sa moje strane će uvek tako biti. Sa druge strane, mi smo u nekim segmentima pokazali napredak, a u nekim nismo bili na nivou koji je potreban za takvo takmičenje. Smatram i verujem da su okolnosti u kojima radimo i ambijent u kojem smo, da je plasman na veliko takmičenje, Svetsko ili Evropsko prvenstvo veliki uspeh. Naravno da želimo da budemo bolji, rekao je Stojković i dodao:

– Fali nam taj jedan korak, pomak u rezultatu, ali nismo do njega došli. Odgovornost preuzimam na sebe. Ja sam najodgovorniji. Svi uspesi koje smo napravili dok sam selektor, za njih su najzaslužniji igrači. Oni su bili ti, ali sam ih ja birao i stavljao na spisak. Da nisam, oni ne bi bili tu. Bio sam u pravu kada sam donosio te odluke. Rezultat koji smo napravili od mog dolaska je jako dobar. Od mog dolaska 2021. godine bio sam neko ko je želeo da donese pozitivnu energiju i mislim da sam u tome uspeo. Napravili smo ekipu sa pobedničkim karakterom, radili u dobrom i pozitivnom ambijentu, plasman u velika takmičenja i Ligu nacija, pokazuje da smo na dobrom putu. Fali nam nešto, fali nam, treba to da pronađemo.

Kada je reč o evropskom prvenstvu selektor je nezadovoljan samo činjenicom da nismo prošli grupu…

-Ne zaboravite gde je bila reprezentacija kad sam došao, nije to bilo daleko. Nezadovoljan sam samo zato što nismo prošli grupu. Ljudi su nerealni, svi moramo da imao realnost u sebi i pokušamo da budemo realni. Sa Danskom smo igrali 0:0 i taj rezultat predstavljen je kao debakl. Da ne pričam sad o njima… Da ne pričam o poništenom golu Luke Jovića, povlačenju sa dres Mitrovića, udarcu Sergeja sa 15 metara u finišu…

Utakmica protiv Španije na programu je 5. septembra u Beogradu, a tri dana kasnije nastupamo protiv Danske u Kopenhagenu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ĐOKOVIĆ ZAVRŠIO SA DEJVIS KUPOM: Spektakl protiv Bugarina u Sofiji (VIDEO)

Srpski teniser Novak Đoković, pomogao je Srbiji da obezbedi opstanak i bori se za finalni tutnir Svetske grupe Dejvis...

POVEZANE OBJAVE