Odbojkaši obezbedili plasman na SP 2025 na osnovu FIVB rang liste.

Svetska odbojkaška federacija, FIVB, objavila je spisak reprezentacija učesnica na XXI SP 2025. u konkurenciji odbojkaša, koje će se odigrati od 12. do 28. septembra na Filipinima.

Na osnovu odluka Saveta i Administrativnog Borda FIVB iz novembra prošle godine, plasman na SP 2025. ostvarili su Filipini, domaćin prvenstva, Italija, aktuelni svetski prvak, po 3 reprezentacije sa Kontinentalnih šampionata 2023: Poljska, Slovenija i Francuska (umesto drugoplasirane Italije) iz Evrope (CEV), SAD, Kanada i Kuba iz Severne i Srednje Amerike (NORCECA), Argentina, Brazil i Kolumbija iz Južne Amerike (CSV), Japan, Iran i Katar iz Azije (AVC) i Egipat, Alžir i Libija iz Afrike (CAVB), kao i 15 reprezentacija sa FIVB rang liste:

Nemačka, Srbija, Holandija, Ukrajina, Belgija, Turska, Češka, Bugarska, Portugalija, Finska, Tunis, Kina, Rumunija, Čile i Koreja.

Žreb za XXI SP 2025. u konkurenciji odbojkaša obaviće se u Manili, u subotu, 14. septembra od 13.30 časova po srednjeevropskom vremenu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

OTKRIVENO: Ova dva srpska košarkaša su bila na meti Partizana

Pomoćni trener Partizana Vladimir Androić podelio je detalje o pokušajima kluba da pojača tim domaćim igračima. Doveo je Partizan neke domaće igrače, ali...

POVEZANE OBJAVE