Borac poražen u još jednom pripremnom meču sa ABA ligašem

Košarkaši Borca iz Čačka odigrali su treći pripremni meč pred početak ABA lige. Posle pobede nad Jenisejem i poraza od Spartaka, Izabranici Saše ocokoljića su doživeli i drugi poraz u Čačku. Ovoga puta bolja je bila ekipa SC Derbija.

Utakmicu je bolje započeo Studentski centar, koji je poveo sa 6:0. Borcu je bilo potrebno gotovo tri minuta da pogodi, ali kada je Furmanavičius ubacio trojku, tim je odahnuo. Zatim je isti igrač zakucao nakon sjajnog prodora, tako da se situacija iz korena promenila. Iako su gosti nastavili da vode, domaćin je bio tik iza. Štaviše, u drugom delu četvrtine poenima Dejvidsona preveo je rezultat (14:12). Do okončanja uvodnog kvartala Borac je sačuvao kapital.

Uvod druge četvrtine obilovao je promašajima na obe strane terena. Tek je Jošilo, posle više od dva minuta, spustio loptu u koš. Usledio je period u kom su oba sastava mahom bila uspešna, tako da je gledana kudikamo učinkovitija košarka. Borac je vodio, ali Studentski centar nije puno zaostajao. Polovinom drugog dela stvari su se promenile, jer su Čačani dodali gas, pa su po prvi put na susretu imali dvocifrenu prednost (33:22). Nalet domaćina prekinuo je Mirković sa distance. U nastavku su se gosti stabilizovali, pa su čak poveli (37:38), što je bio volšeban preokret. Do odlaska na veliki odmor Borac je ipak preveo rezultat na svoju stranu.

Početak trećeg dela namenjenog za nadmetanje nije doneo suštinsku promenu. I dalje je vođena prava muška borba, u kojoj niko nije bio kadar da stekne opipljivu prednost. Istina, Borac je vodio, ali zaista neznatnom razlikom. Čak je, na momente, Studentski centar uspevao da dođe do vođstva. Kada je došao do plus tri (49:52), struka domaćeg tima je pozvala tajm aut. Boldvin je odreagovao, pa je serija gostiju zaustavljena. Nedugo zatim, okončana je treća deonica, pa je na pomolu bila neizvesna završnica.

Poslednji kvartal gosti su krenuli nešto bolje od domaćina, pa su uspevali da drže na svom kontu prednost. Nije iznosila previše poena, ali je ulivala kakvo-takvo samopouzdanje. Međutim, kada je Pavličević pogodio za tri, pokrenuo je svoj tim, koji je ubrzo otišao na +15 (59:74), tako da su Podgoričani munjevito pobegli na zavidnu razliku. Naravno, Borac se borio do samog kraja, smanjio je zaostatak, ali od navedenog naleta protivnika nije uspeo potpuno da se oporavi, tako da je na kraju doživeo novi poraz u pripremnom periodu.

Borac Mozzart: Dejvidson 8, Boldvin 8, Radović, Pavićević 14, Janković, Nikolić 12, Jošilo 7, Furmanavičius 8, Gagić 1, Manojlović 2, Valinskas 9.

Studentski centar Derby: Sudar, Pavličević 12, Anđušić 7, Bogdanović, Hadžibegović, Vučeljić 6, Šuškavčević, Grbović 7, Nikolić 2, Drobnjak 10, Bogavac 22, Mirković 11.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ZLATNA LOPTA: Počela nova era bez Mesija i Ronalda!

Francuksi list "Ekip" objavio je listu od 30 nominovanih fudbalera za osvajanje "Zlatne lopte". Po prvi put od 2003. godine...

POVEZANE OBJAVE