Radonjić o novoj Zvezdi: Napravljen je novi koncept, za još veće stvari

Dejan Radonjić je po odlasku iz Crvene zvezde preuzeo tursku ekipu Bašaršehira koja ima visoke ambicije naredne sezone.

Pripreme su obavili na Divčibarama, a to je bila prilika da sa najtrofejnijim trenerom u istoriji crveno-belih se popriča o novom timu osvajača ABA lige, Kupa Radivoja Koraća i KLS-a.

Ono što je uočljivo je da je budžet kluba sada daleko veći nego u vreme kada je Radonjić bio trener.

Sve u svoje vreme, ja bih to tako rekao. Mi smo imali situaciju kakvu smo imali, uživali smo u onome što smo radili svakoga dana. Bilo je zaista puno lepih trenutaka i ne bih pravio bilo kakve komparacije te vrste. Crvena zvezda je otišla u nekom pravcu gde je očigledno želja da se naprave još bolje stvari, još veće stvari. Ova ekipa i novi koncept… Mogu da kažem samo pozitivne stvari. Zadržan je jedan dobar deo ekipe, došli vrlo kvalitetni igrači koja su pojačanja, a i vratili su se neki od njih koji su već bili tu. To je ekipa koja ima i iskustvo i kvalitet da napravi jako dobre rezultate, a ja lično smatram da će se to i desiti, rekao je Radonjić u intervjuu za Maxbet sport.

U ekipi je veliki broj domaćih igrača koji su tu bili i u Radonjićevo vreme i za koje se kaže da su ključ Zvezdine dominacije u domaćim okvirima.

Neophodno je da postoji jedna osnova koja je prepoznatljivost i tima i kluba i da se upravo kroz to pravi jedna simbioza između navijača i tima,i da se gradi na osnovu toga gradi i dobar rezultat. Sve u svemu mislim da je ove godine stvarno urađen sjajno taj prelazni rok i sada samo treba sačekati da počne da se igra i imati strpljenja, a ja očekujem mnoge dobre stvari od Crvene zvezde.

Navijači Zvezde su Radonjića ispratili ovacijama, a onda i dočekali na isti način kada je gostovao sa Panatinaikosom u Evroligi.

Odnos moj sa navijačima Zvezde je poptuno isti kao što je bio. Tu se ništa nije promenilo niti će da se promeni – dobar odnos sa puno poštovanja. Što se kluba tiče, pratim igre i rezultate koliko god mogu, odnosno koliko mi obaveze to dozvoljavaju. Sad preko leta je to izraženije i zbog prelaznog roka, ali i više sam u situaciji da imam više informacija, završio je trofejni trener.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bogdanović veruje u ostanak Pešića, govorio i o potencijalnom sastavu za Evrobasket

Kapiten srpske košarkaške reprezentacije Bogdan Bogdanović gostovao je večeras u emisiji "Oko" na RTS-u, gde je govorio i o...

POVEZANE OBJAVE