Obradović o rekonstrukciji: Nismo planirali da napravimo potpuno novi tim

Partizan je prošle sezone imao rezultatski neuspešnu sezonu u kojoj nisu uspeli da osvoje trofej, a ni da se domognu doigravanja u Evroligi.

Zbog svega toga crno-beli su renovirali kompletan tim. Trener Željko Obradović je objasnio razloge za neuspehe prošle sezone.

Desilo da smo promenili tim prethodne godine, da su četiri naša izuzetno bitna igrača promenila sredinu, dvojica od njih su bili prvaci Evrope. Jedan je bio na F4a još jedan je igrao finale NBA ligePričamo o velikom kvalitetu koji su ti igrači imali. Sam prelazni period prošle godine obeležila je jedna situacija na koju se ja ne bih vraćao . To je dovelo do toga da napravimo tim kakav smo napravili. Bio sam zadovoljan, u okolnostima u kojim smo bili kako smo reagovali. Na nesreću ili na neznanje, kako hoćete, jer verujem da sreća prati hrabre, očigledno nismo bili dovoljno hrabri. Izgubili smo 12 utakmica na jednu loptu. Samo jednu od tih 12 smo dobili..., reko je Obradović na gostovanje na televiziji Euronews

On ni sebe ne amnestira od odgovornosti.

– Pretpostavljam da je to posledica toga što nismo dobro radili, što nisam davao dobre savete ili što igrači nisu radili u završnici kako smo se dogovarali. Šta god da je bilo – bilo je pogrešno. To su razlozi zbog čega nismo imali uspešnu sezonu. Na kraju krajeva, da smo dobili dve ili tri utakmice više bila bi apsolutno druga priča. Takav je sport, uvek ste na ivici, zavisimo od toga. Kako se okrene jedna utakmica, okrene se sezona. Potrebno je sve uraditi da se to ne ponovi ove sezone i radićemo na tome.

Tim je potpuno renoviran.

Iznenađujuće je bilo leto, jer nismo planirali da napravimo praktično novi tim. Splet okolnosti je doveo do toga, neki igrači su završili ugovor, s nekima smo postigli dogovor oko raskida i kad smo seli Ostoja kao predsednik, Zoran kao sportski direktor i ja zajedno sa članovima stručnog štaba, jer mi je baš bitno njihovo mišljenje, onda smo doneli odluke koje smo doneli. Zadovoljni smo tim odlukama, rekao je Obradović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bogdanović veruje u ostanak Pešića, govorio i o potencijalnom sastavu za Evrobasket

Kapiten srpske košarkaške reprezentacije Bogdan Bogdanović gostovao je večeras u emisiji "Oko" na RTS-u, gde je govorio i o...

POVEZANE OBJAVE