Cibona dovela reprezentativca Južnog Sudana!

Košarkaški klub Cibona prolazi poslednjih godina kroz veliku krizu, pa su prethodne dve sezone igrali sa poprilično autsajderskim timom, koji su uglavnom činili mladi i iskusniji domaći košarkaši .

U predstojećoj će biti u zanimljivoj situaciji da će ih sa klupe predvoditi Amerikanac Kris Tomas, ali samo u ABA ligi, dok će ih u domaćem prvenstvu, koje se igra paralelno, voditi Bariša Krasić.

Sada su Vukove pojačala i dva inostrana pojačanja, što je možda najava nešto viših ambicija.

Jedan od njih je Piter Džok, reprezentativac Južnog Sudana, hita ovog košarkaškog leta nakon što umalo nisu dobili američki Drim tim u prpremnoj utakmici.

Tako će Džok imati susret sa reprezentativnim saigračem Karlikom Džonsom, ali kao protivnikom, pošto će on igrati u Partizanu.

Džok je bio u Finiks Sansima, ali je igrao samo za njihov razvojni tim, da bi potom nastupao za Šole, Mursiju i kanadsku Otavu.

Drugo inostrano pojačanje je Entoni Ket Berber, plejmejker koji stiže iz Porta, a svojevremen je bio u Atlanta Houksima zajedno sa Bogdanom Bogdanovićem.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NEVEROVATNO, ALI ISTINITO: Srpski džudista suspendovan jer se prekrstio pre borbe! (VIDEO)

Srpski džudista Nemanja Majdov suspendovan je na 5 meseci od strane Svetske džudo federacije iz više nego neverovatnog razloga....

POVEZANE OBJAVE