Partizan slavio u prvom trileru u novoj sezoni

Košarkaši Partizana slavili su u polufinalu turnira na Siciliji protiv Tortone 96:94 posle produžetka.

Prvo poluvreme je prošlo u izjednačenoj utakmici u kojoj je Partizan imao vođstvo većim delom.

Posle prvih 10 minuta rezultat je bio 16:11, da bi druga četvrtina bila daleko efikasnija i na poluvreme se otišlo sa 44:41 za crno-bele.

Početkom trećeg perioda, Partizan je zaigrao bolje i uspeo je da se odlepi pošto je stabilizovao odbranu. Prednost je rasla do 10 poena prednosti sa koliko se otišlo na odmor pred početak treće četvrtine.

U četvrtoj četvrtini navijačima Partizana su se sigurno vraćala sećanja iz prošle sezone. Prednost od 10 poena se prelako istopila, a crno-beli nisu mogli da odbrane šut za tri poena italijanske ekipe. Bilo je 82:82 na minut pre kraja, i Tortona je promašila zicer za vođstvo. Naredni napada Ntkilikina je postigao trojku na 25 sekundi pre kraja za 85:82.

Tortona je u poslednjem napadu prvo preko Vimsa promašila trojku, ali je posle ofanzivnog skoka Vims imao još jedan šut i meč je otišao u produžetak.

U produžetku je bilo sve isto kao u četvrtoj četvrtini, ali je Partizan imao više sreće u završnici, a pobednički koš je postigao Brendon Dejvis za 96:94.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bogdanović veruje u ostanak Pešića, govorio i o potencijalnom sastavu za Evrobasket

Kapiten srpske košarkaške reprezentacije Bogdan Bogdanović gostovao je večeras u emisiji "Oko" na RTS-u, gde je govorio i o...

POVEZANE OBJAVE