Stojković izneo očekivnja pred Dansku i prokomentarisao rivala

Sutra od 18 časova fudbaleri Srbije gostuju Danskoj u drugom kolu Lige nacija.

Svoja očekivanja pred ovaj duel izneo je selektor Srbije Dragan Stojković Piksi.

Ono što je najbitnije, niko se ne žali na povrede. Takav je i izveštaj doktora. Svi igrali koji su ovde, biće u konkurenciji za tim. Umor postoji, ali i Danci su igrali a Švajcarskom. To je profesionalni fudbal, na tri dana se igraju utakmice. Moramo da osvežimo ekipu za sutra. Važno je da dobro spavaju, da ishrana bude okej i da sutra budu spremni za izazov kakav je Danska, rekao je Stojković.

Sa Dancima su se naši fudbaleri sastali nedavno, u još važnijoj utakmici na Evropskom prvenstvu. U bližoj prošlosti bilo je i prijateljskih utakmica sa njima, a poslednja pobeda zabeležena je 1990. godine, još za vreme velike Jugoslavije.

Danska je uvek bila neugodan rival. Pokazuju to iz ciklusa u ciklus. Bez njih ne može da se odigra ni svetsko, ni evropsko prvenstvo. Nedavno smo odigrali meč od izuzetne važnosti. Zavreno je 0:0, ali su oni bili zadovoljniji. Sutra očekujem da bude utakmica na takvom nivou. Svaka utakmica predstavlja izazov. Došli smo da odigramo najbolje što možemo, maksimalan otpor i dobar rezultat, ističe selektor Srbije.

Njegova ekipa doživela je brojne promene u odnosu na EURO usled otkaza, ali ni sastav Danske nije isti, a imaće i durgog kolegu naspram sebe, pošto je Kaspera Hjumladna zamenio Lars Knudsen, makar privremeno zbog problema sa stresom Martena Veghorsta.

Danska je ekipa koja se nije previše promenila u odnosu na pre dva meseca. Kristijansen i Mele nisu sa njima, ali imaju kvalitetne zamene. Stoga ne očekujem da će se nešto značajno promeniti u sistemu, postavci, taktici. Napravili smo dobru analizu i znamo šta nas očekuje, završio je Stojković.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

VEST ZA REPREZENTACIJU I ZVEZDU: Barsa u problemu, jedan od najboljih mora na pauzu

Barselona je sjajno krenula u novoj sezoni i imaju maksimalan učinak u Primeri. Jedan od najboljih igrača je pojačanje Dani...

POVEZANE OBJAVE