RADNIČKI U BORBI ZA LŠ: Stevanović imao važnu poruku, ulog je veliki

Posle promocije novog tima, vaterpoliste kragujevačkog Radničkog očekuje prvi veliki izazov u novoj sezoni.

Biće domaćini jakog turnira kvalifikacija za Ligu šampiona.

Već sutra igraju protiv mađarskog BVSC-a od 20 sati. Potom Vuljagmenija i zagrebačke Mladosti.

Pred ove mečeve oglasio se trener Uroš Stevanović:

Nažalost, imali smo kraći period priprema pred ove kvalifikacije i Jadransku ligu koja počinje sedam dana kasnije. Sigurno da nećemo biti na nekom našem približnom maksimumu na početku, ali se nadam da ćemo biti dovoljno dobri da na ovom turniru izborimo Ligu šampiona. BVSC je doveo petoricu mladih reprezentativaca i ima u sastavu veliki deo ekipe koja je igrala na Evropskom prvenstvu u Zagrebu, u onom podmlađenom sastavu. Mladost je angažovala 10 novih igrača, od kojih su većina reprezentativci Hrvatske. Ne treba zaboraviti ni Vuljagmeni na čelu sa našim Vujasinovićem, tim koji je pre samo dve sezone napravio iznenađenje i plasirao se u polufinale Lige šampiona. Sve četiri ekipe imaju ambicije da uđu u Ligu šampiona i sigurno će se boriti za trofeje u domaćim šampionatima. Igramo tri utakmice u tri dana, niko nije fizički spreman niti je neka timska igra na zavidnom nivou, ali ulog je veliki i ko uđe u Ligu šampiona mnogo će dobiti za dalji tok sezone, istakao je on.

Samo će pobednik grupe ići u Ligu šampiona, gde je od srpskih timova već Novi Beograd. Ukoliko se Radnički plasira u grupnu fazu elitnog takmičenja, neće imati lak posao.

Igraće portiv branioca titule Ferencvaroša, Jadrana iz Splita i Dinamo Tbilisija.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Najbolja platforma za online klađenje: Preuzmi Meridianbet aplikaciju i uživaj u spektakularnim bonusima!

Instaliraj aplikaciju i uživaj u online klađenju! Brzo, lako, jednostavno i – magično! Tako bismo opisali „surfovanje“ po novoj Meridianbet...

POVEZANE OBJAVE