VTB se okreće Istoku i žele “večiti derbi” u Superkupu

Košarkaši Crvene zvezde učestvuju na VTB Kupu, i danas od 15 časova igraju utakmicu protiv Zenita.

Sama organizacija našla se u velikom problemu od početka rata u Ukrajini i od kada ruski klubovi ne igraju u evropskim takmičenjima. Zbog toga su zadovoljni što su uspeli da dovedu Crvenu zvezdu i Bešiktaš da učestvuju na turniru u Moskvi.

Veoma sam zadovoljna što smo uspeli da dovedemo dva tima kao što su Crvena zvezda i Bešiktaš. Zahvalna sam im jer je ovo teško vreme za nas. Naši navijači su imali priliku da vide najbolje ruske timove protiv dva tima koja igraju velike uloge u Evroligi i Evrokupu. Nažalost ovo će biti jedina prilika ove sezone da vide ovako nešto jer mi i dalje ne igramo internacionalna takmičenja, rekla je direkrtorka takmičenja Ilona Kortsin za Mozzart sport.

Ruski klubovi i dalje imaju visoke budžete.

VTB i naši klubovi uspevaju da održe visok kvalitet organizacija, ali i plata. Bez obzira na sve, košarka je sport, a trebalo bi da sport i politika nemaju nikakve veze jedno sa drugim. Želeli bismo da pripredimo našim ljubiteljima košarke radost i da gledaju zanimljive utakmice visokog kvaliteta. Mislim da u tome i dalje uspevamo.

Kortsin je istakla da joj je mnogo drago što Aleksa Avramović igra VTB ligu.

Presrećni smo što kao liga imamo takvog igrača i takvu zvezdu evropske košarke. Gledali smo ga na Olimpijskim igrama, oduševljeni smo bili. Navijali smo za Srbiju svim srcem, posebno na meču protiv Amerike. Srbija je bila tako blizu istorijskog uspeha koji bi možda i promenio tok košarke, ali svakako je bio spektakularan turnir. Zaista možemo da kažemo da smo presrećni što jedan takav igrač kao što je Aleksa igra kod nas u VTB ligi.

Želja čelnika lige je da sledeće godine VTB Superkup se igra u Beogradu i da učestvuju i Crvena zvezda i Partizan.

Razmišljamo o velikoj prilici da zaigramo sledeći Superkup u Srbiji. Partizan je već bio u Moskvi pre dva leta, sada je i Crvena zvezda. Bilo bi sjajno da mi dođemo u Srbiju i da oba beogradska kluba igraju zajedno na turniru. Svakako nećemo biti u Moskvi za naredni turnir zbog zauzetosti dvorana, gledamo neku destinaciju i Beograd je svakako opcija zbog velikih prijateljstava koje imamo u Srbiji. Ipak, sve je to u budućnosti, a za nas je teško da planiramo. Nadamo se, ali ne mogu da garantujem.

Direktorka VTB lige je otkrila da će u budućnosti da se okrenu istoku, pre svega Kini i Japanu u želji da dođu do kvalitetnog takmičenja.

Još uvek tražimo način da rastemo, kako u Rusiji tako i van granica Rusije. Pogledaćemo ka Istoku, možda tamo bude partnera koji bi igrali našu ligu. Veoma je teško za nas u ovom trenutku da nešto uradimo. Pokušavamo da se adaptiramo, ali smo veoma rigidni kada su pravila u pitanju, pre svega finansijska. Ne želimo kvantitet, glavni i prvi cilj je kvalitet. Uvek kvalitet, rekla je Kortsin.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Milojević pred početak Lige šampiona: Ne obećavamo, daćemo sve od sebe

Crvena zvezda u četvrtak počinje novu sezonu u Ligi šampiona. Biće to četvrti put da crveno-beli igraju elitno evropsko...

POVEZANE OBJAVE