MUTA ISKREN: Otkrio koga želi za naslednika Pešića, setio se poraza od SAD

Miroslav Muta Nikolić je srpski košarkaški trener sa zavidnom karijerom iza sebe.

I klubovima koje je vodio. Reprezentacija Srbije ostala je bez selektora nakon što KSS i Svetislav Pešić nisu produžili ugovor.

Na nedavno održanom edukativnom skupu KLS izneo je svoje mišljenje o tome:

Ja sam u principu da se vrati Aleksandar Đorđević, tu je i Saša Obradović, to su treneri koji bi doprineli našoj reprezentaciji. Ne znam ni zašto je Đorđević odlazio. Potrebni su nam mlađi, ali trofejni treneri. Što stranac, kada imamo najbolje trenere?  Nećemo strance, imamo mnogo dobrih talenata, treba samo da se radi, rekao je Muta.

Potom dodao:

Medalja je uspeh, da smo tu, u četiri na svetu, to je poenta. Borimo se za zlato, svi volimo zlato, navikli smo publiku na zlato, tako vasiptavali decu, takva smo nacija, ali i ovo što je Pešić napravio je fenomenalno. Medalja je medalja.Odlučile su sudije. LeBron James uzme loptu, pa korača do zicera. Teško je njih dobiti, bili smo dobri. Nismo ih fermali, igrali smo pošteno, cepali se sa njima, igrali smo bezobrazno i drsko, baš kako i treba. Falila je samo još jedna trojka, osvrnuo se Nikolić na OI i polufinale sa SAD-om.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Terzić o istorijskoj godini SD Crvena zvezda: Simbol srpstva koji su nam ostavili u amanet slavni prethodnici

Sportsko društvo Crvena zvezda ove godine pravi istorijske rezultate. U Evropi će ih predstavljati ili su ih predstavljali fudbaleri,...

POVEZANE OBJAVE