PORAZ ŠAMPIONA EVROPE: Lorenco Braun uzalud najefikasniji protiv dojučerašnjeg tima, Ataman isključen! (VIDEO)

Košarkaši Panatinaikosa, aktuelnog šampiona Evrope, poraženi su na turniru u Nikoziji od Makabija iz Tel Aviva sa 88-75.

Presudan je bio šut za tri poena, pošto su Izraelci pogađali sa gotovo 50% uspešnosti(12/25), dok su igrači Panatinaikosa uspeli da ubace samo 3 trojke iz 18 pokušaja.

Već krajem prve deonice Ponos Izraela je stekao dvocifrenu prednost, ali su Zeleni uspeli da je potpuno neutralizuju do poluvremena, ali ne i da preuzmu vođstvo, što im nije pošlo za rukom ni do kraja utakmice.

U poslednjoj četvrtini Makabi je ponovo stekao dvocifrenu prednost, a trener Panatinaikosa Ergin Ataman isključen je zbog prigovora, iako se radi o pripremnoj utakmici, na sedam minuta pre kraja, kada je njegova ekipa gubila sa 68-59.

Uzalud je Lorenco Braun bio raspoložen za igru protiv svog dojučerašnjeg tima sa ubačenih 14 poena, uz 5 zabeleženih asistencija. Istaklo se i najnovije pojačanje Omar Jurceven sa 12 poena i 5 skokova, dok je bivši košarkaš Partizana Matijas Lesor postigao 11 poena.

Kod pobednika je najefikasniji bio Roman Sorkin sa 18 poena, dok je Rokas Jokubaitis postigao 13.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NAKON KRITIKE TRENERA: Velikan iz Premijer lige na zimu kreće po Vlahovića!

Mančester junajted ozbiljno je zainteresovan za srpskog napadača Dušana Vlahovića i sva je prilika da će u zimskom prelaznom...

POVEZANE OBJAVE