Bivši pomoćnik u Zvezdi otkrio Portugalcima: Ovo je najbolji tim u poslednjih 6 godina

Zagreva se atmosfera pred debi Crvene zvezde u ovogodišnjoj Ligi šampiona protiv Benfike.

Meč se igra u četvrtak od 18.45 časova na stadionu Rajko Mitić, a za portugalske medije o Crvenoj zvezdi je govorio Žoze Kosta.

On je u sezoni 2022/23 bio pomoćnik Milišu Milojeviću u sezoni kada je osvojena “dupla kruna”.

Stadion Crvene zvezde je fantastičan fudbalski objekat za one koji vole fudbal. Okruženje ima mnogo pozitivniji efekat za Crvenu zvezdu, ali mislim da to neće uticati na timove sa kojima će crveno-beli igrati u Ligi šampiona. To su veoma iskusne ekipe, iako je atmosfera u Beogradu posebna, rekao je Žoze Kosta za Rekord i upitan o famoznom tunelu kojim se prođe dok se izlazi na teren:

Ne bih rekao da je tunel zastrašujući, ali je poštovan. Dakle, pred izlazak na teren policija i ekipe ulaze i čekaju u skučenom tunelu. To je ispod tribine za navijače na kojoj svi skaču i čitava atmosfera je specifična. Naglašavam, ne očekujem da će to uticati na iskusnije timove u Evropi, iako Marakana ima jedinstven efekat, te je Zvezda znatno jača na svom terenu nego u gostima.

On je istakao da je atmosfera u čitavom gradu specifična.

U Beogradu su evropske utakmice i dalje događaj i veoma su popularne u gradu. Uzavrela atmosfera i euforično iščekivanje mogu se osetiti u danima uoči utakmice. Nešto što se ne dešava u većini gradova u zapadnoj Evropi. Istorija koju Crvena zvezda ima, činjenica da je to tim iz istočne Evrope koji je već osvojio Kup evropskih šampiona i ta veličina se može osetiti u gradu i u klubu. Tu, na dohvat ruke su veliki protivnici, a ljudi u gradu i u klubu veruju da mogu da igraju rame uz rame i da pobede. Ta energija se prenosi čak i na nove igrače.

Kosta je portugalskim medijima rekao da je ovaj tim najbolji u poslednjih 6 godina.

Rekao bih da je ova ekipa jača nego ona koju je Zvezda imala u sezoni kada sam ja bio u Beogradu. Ovo je možda i najjači tim Crvene zvezde u poslednjih šest-sedam godina. Klub je prošao kroz veoma teška vremena i u poslednjih 10 godina stao na noge, sa igračima koji su imali važnu ulogu u Crvenoj zvezdi, ali koji nisu imali uticaja na evropskom nivou. Ova ekipa sada ima igrače koji su iskusniji u Evropi, koji su već igrali u evropskim takmičenjima i koji su praktično u najboljim godinama. Održavam kontakt sa nekim ljudima u klubu i povratna informacija je da je ovaj tim najjači u poslednjih nekoliko godina, bilo je ogromno ulaganje, uglavnom zbog ulaska u Ligu šampiona, završio je Žoze Kosta.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

RAŽNOTOVIĆEVA ZAGONETKA: Bobi u Evroligi!

Poslednjih dana sve je izvesnije da će Boban Marjanović put Evrope posle 10 godina u NBA ligi. Nekadašnji MVP Evrolige...

POVEZANE OBJAVE