Iliev promovisan u Humskoj: Bljuvao bih vatru, sportski sektor razjedinjen i to odmah menjam!

Fudbalski klub Partizan ima novog-starog sportskog direktora. U Humskoj je održana promocija Ivice Ileva koji je preuzeo funkciju i kako je napomenuo, kreće u resetovanje celokupnog sistema.

Prošlo je više od dve godine kako sam otišao i sada sam ponovo tu. Kada se vrše promene na ovom nivou znači da je neki nepovoljan trenutak za naš klub, tako je i sada, rekao je Iliev u uvodu i dodao:

Mislim da je situacija lošija nego kada sam došao 2015. i to ne zbog prvog tima. Ta tema je stavljena ispod tepiha, a ona je ključ sadašnje situacije, a to je razjedinjenost sportskog sektora i omladinske škole. Ja sam dete kluba, a počeli smo u tom sektoru da kaskamo. To neće doći do promena odmah, ali znamo kako ćemo da ponovo napravimo čvor koji će biti teško razvezati.

On je istakao da ne može da dočeka da počne da radi.

Partizan mora da bude prepoznatljiv po igračima iz omladinske škole. Jedva čekam da krenem, sada bih bljuvao vatru, ali moram da budem smiren i jedva čekam da radim i da menjam. Kraj je prelaznog roka i ne mogu sada da menjam tim. Postoje igrači koji zaslužuju dres, ali nažalost sada nemamo više velikih igrača. Vratiće se to vreme. I ono što mogu da garantujem da ću u dva prelazna roka napraviti tim koji će biti konkurentan u Evropi, a biće i konkurentan našem najvećem rivalu.

On je istakao šta je najveći problem u klubu, kao i da on je sad glavni.

Ceo sportski sektor je bio razjedinjen, ko je kriv neka ostane unutar kluba. Od sada sam ja odgovoran za sportski sektor i sve što se bude dešavalo, ja ću biti odgovoran. Ako mi bude neko radio iza leđa, ja ću to rei javno.

Aleksandar Stanojević je odigrao važnu ulogu u njegovom povratku.

Došao sam zbog trenera koji je probudio strast u meni svojom energijom. Ovaj klub je moj život. Zbog ljubavi prema Partizanu sam možda lud. Hajde da se skupimo svi zajedno da ponovimo 2017. i ponovimo to jedinstvo.

Sveto trojstvo kluba mora da se objedini.

Već sutra imam sastanak sa ekipom, sa direktorom Teleoptika i promenom uomladinskoj školi. Krećem u obnovu svetog trojstva ovog kluba – sportskog sektora, Teleoptika i omladinske škole.

Povratak navijača na stadion je njegova velika želja.

– To je ono što me najviše boli. Nadam se da ćemo rezultatim pogurati njihov povratak.

Upitan je Iliev zašto nije došao u toku prelaznog roka.

Sve se počelo dešavati krajem prelaznog roka. Mnogo toga je završeno. Možda i bolje ovako jer sad trezveno mog da resetujem ceo sistem. Kada sam došao u Partizan tu su bile legenda do legende koji su znali da procene ko može da igra za prvi tim. Sada više nismo fudbalska akademija nego trenerska akdemija i to moramo da promenimo.

Nije želeo da priča o promenama u igračkom kadru.

To su moji igrači, sigurno vam neću reći da li mi se neko sviđa ili ne sviđa. Sa trenerom ću da vidim da sa njima razgovaramo, da promene stav. Za mesec dana imaćemo pravu sliku.

Promene se očekuju na sledeće leto.

Promene se dešavaju kada se ukaže šansa. Zimski prelazni rok je mnogo teži, manje igrača na tržištu, ali letnji prelazni rok je taj kada se rekonstruiše tim, završio je Iliev.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Oliver posle Zvezde sudi najveći derbi Premijer lige

Engleski sudija Majkl Oliver sudiće meč Lige šampiona u četvrtak između Crvene zvezde i Benfike. Arbitar sa Ostrva trenutno važi...

POVEZANE OBJAVE