LEJVER KUP: Vreme je za novi okršaj Evrope i tima sveta

Lejver kup imaće novo izdanje ove sezone, nakon što je svojevremeno bio mesto oproštaja Rodžera Federera od aktivnog igranja tenisa.

Tim Evrope i Tim sveta će ponovo ukrstiti rekete od 20. do 22. septembra.

Evropljane predstavljaju: Karlos Alkaraz, Aleksandar Zvrerev, Danil Medvedev, Kasper Rud, Grigor Dimitrov i Stefanos Cicipas. Svet će činiti američki trio: Fric, Tijafo, Šelton. Uz Čileanca Tabila, Argentinca Serundola i Australjanca Tanasi Kokinakisa.

Igrači dobijaju mesto na takmičenju, ako su među tri najbolje rangirana evropska igrača na ATP listi ili iz sveta nakon završenog Rolan Garosa. Kapiteni timova ostalu trojicu igrača imenuju do početka US Opena.

Mečevi se igraju na dva dobijena seta i za svaki trijumf se dodeljuju poeni. Pobeđuje ona ekipa, koja prva skupi 13 poena. Ukoliko nakon svih 12 mečeva ekipe budu poravnate i ne dostignu 13 poena, igra se dodatni set u dublu.Mečevi dobijeni u petak vrede poen, u subotu dva poena a u nedelju 3 poena.

Kapiteni timova su za Evropu Bjern Borg, a za tim sveta Džon Mekinro. Lejver kup je prošle godine osvojio tim sveta, a Evropa vodi sa 4:2 od prvog izdanja u Pragu 2017. godine.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

MARSIJAL PRELOMIO: Francuz potpuno iznenadio izborom novog kluba!

Entoni Marsijal igrač je koji je nekada vredeo 65 miliona evra. Ali je njegova karijera u padu već dugi...

POVEZANE OBJAVE