Obradović: Ponosni smo što smo inspirisali druge da urade nešto slično

Trener Partizana Željko Obradović za grčke medije govorio je o predstojećem turniru u Atini “Pavlos Janakopulos”.

Pored Partizana i Panatinaikosa, koji se sastaju u petak, na turniru učestvuju još dva evroligaša, Andolu Efes i Makabi Tel-Aviv. Trofejni trener je za grčke medije, izrazio zadovoljstvo što je ponovo u Atini i što igra turnir posvećen čoveku koga mnogo poštuje, a takođe mu je i drago što, kako kaže, i drugi klubovi počinju da organizuju spektakle na otvorenom.

Da, ovaj turnir je nešto vrlo slično onome što smo mi organizovali pre godinu dana sa Fuenlabradom na Tašmajdanu. Bila je divna atmosfera i čitav svet je video taj spektakl. To je bilo zaista nešto posebno. Mislim da je ono što smo mi uradili pre godinu dana sada inspirisalo druge klubove da urade nešto slično. I zbog toga smo ponosni. Jer mi smo napravili prvi korak ka organizaciji utakmica na otvorenom, rekao je Obradović.

Osobenost predstojećeg turnira čini samo mesto održavanja.

-Kalimarmaro (ime stadiona) je veoma posebno mesto i veoma smo srećni što se nalazimo na ovom istorijskom mestu. Biće pune tribine, tako da će biti sjajno za sve koji dođu i svedoče uživo ovom spektaklu. Ovo je stadion na kojem su održane prve moderne olimpijske igre, tako da sam stadion ima svoju istoriju. Kao što sam već rekao, Kalimarmaro će biti krcat tako da nas i taj podatak čini još ponosniji što smo deo turnira. 

-Svake godine mi smo na ovom turniru. Zaista volimo da dođemo u Atinu. Ok, za mene lično, to ne moram ni da naglašavam zbog čega volim da sam u Atini. Ovaj grad je moj drugi dom gde volim da dođem da vidim moje stare prijatelje iz Panatinaikosa. Ponoviću, izuzetno smo srećni što smo ovde na ovom turniru.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Kompani: “Imali smo vrlo posebnu noć”

Fudbaleri Bajerna su na svom terenu pobedili Dinamo iz Zagreba rezultatom 9:2, u okviru prvog kola Lige šampiona. Nakon velike...

POVEZANE OBJAVE