Terzić o Zvezdinim pojačanjima i problemima u prelaznom roku: Domaća liga je ostala daleko iza Crvene zvezde

Manje od 24 sata je ostalo do prvog meča Crvene zvezde protiv Benfike u okviru Lige šampiona.

Utakmica se igra na stadionu Crvene zvezde od 18.45 časova, a generalni direktor kluba Zvezdan Terzić napravio je analizu prelaznog roka.

U klub su poslednjeg dana stigli Silas iz Štutgarta i Radonjić iz Torina, koji bi trebali da budu velika pojačanja.

U nekim okolnostima, igrač tog kalibra nikada ne bi došao u Zvezdu. Iskoristili smo njegov sukob sa trenerom Štutgarta, predočili mu na video pozivu sve prednosti Zvezde. Dva puta je proglašavan za najboljeg mladog igrača Bundeslige, najbrži je fudbaler u Bundesligi, rekao je Terzić u slučaju Silasa i dodao još jedno veliko pojačanje:

Doveli smo i Radeta Krunića, koji je odigrao 300 utakmica u Seriji A, igrao nekoliko sezona za Milan… Sve su to reprezentativci svojih zemalja, igrači puni iskustva i samopouzdanja. Uz podršku pune Marakane ja se ne plašim.

Uporedio je terzić Hvanga i Krunića.

Ako ćemo da gledamo samo CV, Rade Krunić ima mnogo jači CV od Hvanga. Njega smo zavoleli i prihvatili sa razlogom, navijači su ga proglasili za najboljeg igrača, on je defanzviniji od Hvanga i to nam je potrebno. Da dobijemo stabilnost i čvrstinu ispred štoperskog tandema, Rade Krunić je nešto najbolje. Kad se pojavio promil šanse zbog njegovog sukoba sa Murinjom, on nije imao u planu to. Mi smo strpljivo u tajnosti radili i išli smo na kartu srpstva kod Radeta Krunića, tu kartu zvezdaštva i napravili smo sjajan potez. Zvezda odavno nije uspešno privela prelazni rok”.

Hvang je bio veliki ljubimac navijača.

Meni je lično jako žao što je otišao, međutim, njega smo doveli prošlog leta zbog sukoba sa Olimpijakosom. Gledamo te odnose u nekim klubovima, iskoristili smo nesporazume sa Olimpijakosom, a njegov uslov je bio da ne bi došao u situaciji, da mora da se stavi izlazna klauzula od 7 miliona evra. Nije iskoristio to, ja ne želim da dođem ako se ne dogovorite na 8 miliona, želim da mu se zahvalim za sve što je uradio za Zvezdu.

Koliko je teško dovesti pojačanja koja mogu da budu kvalitet u Ligi šampiona.

Mnogo je teško, Marin je zadužen za razgovor i kad dođemo do konsenzusa, uključujem se i ja. Mnogo je teško, oni Zvezdu ne gledaju samo kroz prizmu Lige šampiona, već i kroz prizmu domaće lige, gde je infrastruktura veoma loša. Gde osim sedam ili osam klubova, ima jako nekvalitetnih timova i igra se nekvalitetan fudbal. Nadam se da će Fudbalski savez Srbije i država izgradnjom novih stadiona i pogotovo što je država odradila hibridne terene, to je tek jedan korak. Treba menjati i sistem takmičenja. Treba menjati i sistem, ali polako. Jeste, jako je teško ubediti igrače, Zvezda nije samo Liga šampiona sa kvaltietom, budžetom, Zvezda je i naša domaća liga koja je nažalost ostala daleko ispod Crvene zvezde.

Vanja Drkušić je bio velika želja crveno-belih.

On je Srbin rođen u Sloveniji. Dečačka želja je bila da dođe u Zvezdu, kao i svakog srpskog dečaka koji navija za Zvezdu, znamo da preko 70 odsto ljudi navija za Zvezdu. Iskoristili smo momenat, ja ih često peckam, zakačim ih i kažem da je igrao svuda i nije obukao dres Zvezde i nije izašao na Marakanu, to im nedostaje u CV-ju i da unucima prepričavaju događaje sa Marakane. Srpskim igračima je lakše da razumeju veličinu Zvezde, lakše ih je ubediti, završio je Terzić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NIŠTA OD EVROLIGE: Ertel izabrao novi klub

Francuski košarkaš Tomas Ertel raskinuo je ugovor sa ruskim Zenitom iz Sankt Petersburga. Od tada je u potrazi za novim...

POVEZANE OBJAVE