ZVEZDA OTVORILA LIGU ŠAMPIONA: Milson se upisao, Benfika odnela tri boda sa Marakane! (VIDEO)

FK Crvena zvezda debitovao je u novom formatu Lige šampiona. Srpski predstavnik je počeo ovo takmičenje porazom na svom terenu protiv Benfike. Gosti su slavili sa 2:1. U duelu gde su crveno-beli odigrali nešto bolje drugo poluvreme, a rival iskoristio propuste u defanzivi domaćina u prvom.

Benfika je vršila pritisak na startu duela i imala prvu šansu preko Artukolua koji je šutirao pored stative. Inicijativa portugalskog tima se isplatila. Gosti su poveli u 9. minutu. A upravo je pomenuti Turčin bio strelac pogotka. Nakon kombinacije Di Marije i Pavlidisa koji mu je prebacio loptu.

Posle primljenog pogotka, Rade Krunić je šutirao pravo u Trubina u 12. minutu. Pa su imali nekoliko polu šansi ali ih nisu koristili igrači Vladana Milojevića. Ukrajinski golman je posle branio i udarac Duartea.

Ipak, to je bilo jalovo, jer je Benfika na isteku 30. minuta igre povela sa 2:0. Orhan Kokču je bio precizan iz slobodnog udarca.

Posle se i Bah u ekipi Benfike povredio, pa je Burno Laž posegao za prinudnom izmenom. Ivanić pokušao iz daljine, i bio neprecizan. Pa je rival iz Portugala otišao na odmor sa dva gola viška.

Malo bolje su u nastavak meča ušli domaćini ali nedovoljno da prepolove rezultat. Ivanić i Duarte nisu bili uspešni u tome. Dalsio je potom dobio žuti karton. Pokušao je i Olainka ali je lopta zakačila igrača Benfike kada je centrirao, pa je Trubin lako pokupio loptu. U 66. minutu je domaćin imao najbolju priliku.

Duarte je pokušao, a Pavlidis uspeo da skrene loptu od gola. Rezervista Ausners je u 77. minutu dobio žuti karton. Izabranici Vladana Milojevića prepolovili su prednost u 86. minutu meča.

Pogodak je postigao rezervista Felisio Milson za nadu do kraja susreta u bod. Uposlio ga je Šerif Endiaje nakon kombinacije na sredini terena. Di Marija je pre toga imao neprecizan pokušaj. Befika je u nadoknadi mogla do 3:1, ali je Amduni pogodio stativu.

Zvezda nakon ovog meča igra večiti derbi na stadionu Partizana. U drugom kolu Lige šampiona, gostuje Interu prvog oktobra.

Crvena zvezda – Benfika 1:2 (0:2)

Milson 86′ – Artukolu 9′, Kokču 30′

Crvena zvezda: Glazer, Mimović (od 25′ Dalsio), Điga, Spajić, Seol, Elšnik, Krunić (od 81′ L. Ilić), Silas, Ivanić, Olajinka (od 70′ Milson), Duarte (od 70′ Endiaje)

Benfika: Trubin, Kareras, Antonio Silva, Bah (od 38′ Kabore), Kokču, Di Marija, Pavlidis, Artukolu, Otamendi, Rolajser (od 59′ Ausners), Florentino

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZDRMAĆE NOV FORMAT LŠ: Siti pred veoma rigoroznim sankcijama, čeka se odluka!

Fudbalski klub Mančester Siti, uspeo je da osvoji titulu prvaka Evrope. Na početku novog formata u ligaškom delu, remizirali su...

POVEZANE OBJAVE