Divac otkrio zašto nije izabrao Dončića na Draftu: Vreme će pokazati…

Legenda srpske košarke Vlade Divac bio je jedan od prvi evropskih košarkaša koji je izgradio karijeru u NBA ligi.

Toliko da je kasnije dobio poverenje od Sakramento Kingsa da bude njihov generalni menadžer.

Ipak, nije se proslavio u formiranju tima Kingsa, a ostaće upamćen u istoriji kao neko ko je na NBA draftu, umesto Luke Dončića, odabrao grčkog centra Jorgosa Papajanisa, koji je ovog leta iz Fenerbahčea prešao u Monako.

Sada je Divac, u izjavi za hrvatski “Indeks”, objasnio čime se vodio kada je tada doneo takvu odluku.

Na toj poziciji imao sam DeArona Foksa, kojeg sam draftovao godinu dana ranije. U tom trenutku smatrao sam da je Foks igrač koji u narednom periodu može da postane igrač franšize. Vreme će pokazati jesam li pogrešio. Kako sada stvari stoje, izgleda da jesam, ali imam veru u malog Foksa da će imati bolju karijeru, rekao je Divac, pa dodao:

Foks je plej kojem je potrebna lopta, baš kao što je potrebna i Luki. Mogao sam jedino da uzmem Luku, ali tada bih morao da trejdujem Foksa. Zanimljivo, Luku je preskočio i Finiks, a tada im je trener bio Igor Kokoškov, koji mu je bio trener u Sloveniji. Atalanta ga je izabrala, ali ga je i ona predala. Tek tada ga je Dalas uzeo. Volim da gledam Luku, jako volim njegovu košarku, ali imao sam neke svoje rezone zašto sam odlučio kako sam odlučio. Možda sam pogrešio, vreme će pokazati, ponavlja legenda srpske košarke.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UPRKOS PORAZU OD BENFIKE: Nekadašnji ljubimac Zvezdinih navijača nahvalio omladince

Omladinci Crvene zvezde poraženi su na startu Lige šampiona na domaćem terenu od Benfike sa 2-1, poput seniora. Ipak,...

POVEZANE OBJAVE