UPRKOS PORAZU OD BENFIKE: Nekadašnji ljubimac Zvezdinih navijača nahvalio omladince

Omladinci Crvene zvezde poraženi su na startu Lige šampiona na domaćem terenu od Benfike sa 2-1, poput seniora.

Ipak, utisak je da su mlade nade crveno-belih bile daleko inferiornije u odnosu na svoje starije kolege u duelu sa Portugalcima.

Ipak, tako ne misli i nekadašnji napadač Zvezde Dragan Mrđa.

Utakmice Lige šampiona za mlade mnogo znače za iskustvo, u to nemam nikakvu dilemu. Kada sam ja bio junior, mi nismo imali tu priliku, ali danas se jasno vidi koliko je za mlade značajno da igraju evropske utakmice. Nažalost, primili smo golove iz naših grešaka i smatram da je rezultat mogao da bude bolji, ali po prikazanoj igri smo bili egal. Čak mislim da smo u nekim segmentima utakmice bili i bolji, a svi znamo koliko je Benfikina akademija prestižna i poznata u svetu. Nije lako ni Milijašu da ima tri dana pred utakmicu nove igrače, što iz prvog tima, što iz Grafičara, te da to sve ukomponuje. Videlo se i to da je Benfika uigranija, ali biće to iz utakmice u utakmicu sve bolje, smatra Mrđa.

Posebno je izdvojio igrača koji nastupa i za prvi tim.

Maksimovićeva igra mi se najviše sviđa, dao je i lep gol, i nemam sumnje da je lepa budućnost ispred njega. Ipak, svi su dali sve od sebe, trudili se i ima tu još dosta igrača koje u najskorije vreme vidim u prvom timu Crvene zvezde. Pokazali su talenat, nastaviće to da čine. Nije lak put stići do prvog tima Zvezde, ali oni sa 17, 18 zaista pokazuju da su već sad na ozbiljnom fudbalskom nivou i da mogu maltene da igraju bilo gde u Superligi. Stvarno mislim da bez problema mogu da igraju u našem prvenstvu koje i nije tako lako kao što se priča. Zapravo, mislim da je Superliga izuzetno teška i zahtevna za igranje. Svakako, Zvezda ima lepu budućnost sa ovom generacijom, vreme će to pokazati, ističe Mrđa.

Ovaj napadač je u dva navrata nastupao za Zvezdu, u kojoj je ponikao. Bio je uz prvi tim od 2001-2005. godine, a potom i u sezoni 2013/14, kada je prekinuta dominacija Partizana u Superligi, a on je imao veliku ulogu sa 19 postignutih golova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Liga šampiona i u Loznici

Omladinci IMT-a prethodne sezone osvojili su titulu šampiona Srbije u ovoj uzrasnoj kategoriji i tako stekli pravo na nastup...

POVEZANE OBJAVE