Bertans o povratku u Dubaji, pomirenju sa Vujoševićem, trojci Zvezdi: Sećam se publike koja se hvata za glavu

Davis Bertans se vratio iz NBA lige u, uslovno, evropsku košarku. On će igrati za Dubai koji ove sezone debituje u ABA ligi.

Letonac je svoju evropsku karijeru započeo u Partizanu gde,, ističe, je naučio mnogo.

Nikada više, posle Partizana, nisam imao težak trening. Svaki je bio lak! Iskusio sam najtežeg trenera, najteže treninge i najteže utakmice za te godine. Posle toga je sve bilo lakše proći. To iskustvo je za mene bilo neverovatno. Posle je svaki igrač mentalno jak, neće pući posle jedne loše utakmice, posle jedne kritike, eventualne vike trenera, rekao je Bertans za Meridian sport.

Posle odlaska iz Partizana nije bio u najboljim odnosima sa Duškom Vujoševićem, ali kaže da su se posle pomirili.

Dugo nisam razgovarao sa Duletom, barem tri godine. Ja sam otišao u San Antonio, on je imao probleme sa zdravljem… Ali, kada je napustio klub, posle izvesnog vremena sam ga pozvao. Želeo sam da zna da mu ništa ne zameram, da je to prošlost, da sam mu zahvalan na svemu. Nismo se baš često čuli, ali jesmo. Kada je radio u Klužu, pozvao me i pitao za mišljenje za jednog letonskog igrača. Nismo bili bliski kao dok smo bili u Beogradu, ali je sve bilo prošlost. Mnogo sam mu zahvalan. Koliko god je bilo teško, te godine u Partizanu su mi mnogo pomogle. Ljudi su pričali da sam zbog teških treninga doživeo i povredu kolena, ali niko ne može da zna da li bi se ionako to desilo. Kada pogledam karijeru – sjajna je! Došao sam do NBA, tamo igrao osam godina.

U 1, kolu Dubai igra protiv vladajućeg šampiona Crvene zvezde, a jedan od najupečatljivijih momenata u Bertansovoj karijeri je koš za pobedu protiv crveno-belih u dresu Partizana.

To je bilo neverovatno. Divne uspomene. Fantastična utakmica, u gostima. Sećam se i slike publike koja se hvata za glavu dok ja šutiram tu trojku…

Objasnio je Letonac razlog zašto je na kraju odabrao Dubai.

Znam da je agent pričao sa svim evroligašima. Ali, iskreno, nisam dobio ponudu koja je na duge staze. Zaista nije do novca. Ja i dalje osećam da mogu dobro da igram, a nisam želeo da idem negde na godinu dana, pa da možda moram opet da se selim. Nemam više 18 godina. Moram da razmišljam o porodici, a Dubai je neverovatan grad, super-bezbedan, sjajan za decu, sa mnogo internacionalnih škola… Tri godine na istom mestu je ono što sam želeo, završio je Bertans.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

“Kao navijač Intera želim samo da se Maldini ne vrati u Milan”

U nedelju od 20.45 časova na programu je Derbi de la Madonina između Intera i Milana. Ekipa Simonea Inzagija dočekuje...

POVEZANE OBJAVE