Čelnik Zvezde govorio o transferu Avramovića i ostanku Jaga

Crvena zvezda nedavno je osvojila četvrto mrsto na VTB Superkupu, na kom je igrala oslabljena pošto su izostali Teodosić, Nedović, Gedraitis i Bolomboj.

Ovom prilikom je generalni menadžer Crvene zvezde Nemanja Vasiljević u intervjuu za tamošnji “Sport Ekspres” pored ostalog govorio i o zvezdinom prelaznom roku.

Zvezda je imala priliku da se susretne sa Aleksom Avramovićem, protiv kog su mnoge bitke vođene u prethodne tri godine, dok je nosio dres Partizana. Iako je predsednik kluba Nebojša Čović otkrio da je Zvezda bila zainteresovana za angažovanje Avramovića, na pitanje o njemu nije govorio o tome.

Gledajući tržište i sve što se dešavalo poslednjih sezona, ne znam da li je išta iznenađenje. Aleksa je verovatno imao druge ponude, ali je izabrao CSKA i uvek poštujem izbor igrača. Možda je bilo malo neočekivano, jer sam verovao da će ostati u Evroligi, ali opet, to je njegova odluka, rekao je Vasiljević.

Bilo je reči i o Jagu Dos Santosu, čiji je ostanak u Zvezdi bio upitan nakon jake ponude iz Rusije.

Ne znam baš da li je konkretno Uniks, ali imao je ponude iz Rusije. Jago je ozbiljno razmatrao istu, ali imao je opciju da izađe iz ugovora sa nama za određeno obeštećenje. Srećom po nas, odlučio je da potpiše novi ugovor sa nama, na još tri sezone. Drago mi je što smo dobili tržišnu bitku za Jaga, jer je važan za nas, ističe čelnik Zvezde.

Ovog leta u klub su stigli mnogi srpski reprezentativci.

Naš glavni cilj je da imamo što više srpskih igrača u postavi, to nam daje dodatnu snagu. Zbog toga i gledamo naše reprezentativce. Dolasci Ognjena, Nikole i Uroša su pravi potezi. Oni su igrači koji dele naše vrednosti. Verujem da su oni želeli da dođu, tako da su pregovori bili laki, otkrio je Vasiljević.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvezda bez trojice protiv Dubaija

Crvena zvezda sutra od 17 časova gostuje Dubaiju na startu nove sezone ABA lige, u prvoj utakmici ove lige...

POVEZANE OBJAVE