SPEKTAKL U ATINI: Partizan srušio prvaka Evrope!

KK Partizan odigrao je centralni meč turnira “Pavlos Janakopulos” u Atini.

U predivnom ambijentu stadiona Kalimarmaro, crno-beli su slavili protiv domaćina Panatinaikosa sa 75:64. Tokom čitavog duela diktirali tempo i odbili svaki nalet aktuelnog šampiona Starog kontinenta. Ranije večeras, Efes je takođe pod otvorenim nebom slavio protiv Makabija.

Crno-beli su prvi poentirali na ovom duelu. Uz seriju 6:0 koju prekida domaćin nakon skoro pet minuta bez koša. I generalno slabog poenterskog početka obe ekipe u tom delu susreta. Tim Željka Obradovića je održavao stečeno i to imao +9 (15:6) kao maksimalnu prednost na kraju prve četvrtine. Na kraju +8 (15:7).

U drugoj je PAO pokušavao da stigne prednost. Partizan imao odgovor na nalete protivnika. U ovom delu igre se igralo koš za koš. Prišao rival na -4 (25:21) a beogradski tim odgovorio serijom 5:0. Na kraju su imali +9 po odlasku na odmor između dva poluvremena 36:27 izabranici Željka Obradovića.

I u trećem periodu, Partizan je održavao prednost. A rival prišao na -5 (46:41) pred kraj trećeg perioda. Partizan je na to odgovorio serijom 9:0 i stigao do maksimalne prednosti od +14 (57:43) pred poslednju četvrtinu.

Ona je počela koš za koš. A PAO pred kraj uspeo da se spusti na jednocifreni minus 69:62 u korist Partizana. Ipak, to je bio samo “poslednji trza” bez šansi za preokret.

Crno bele je večeras predvodio Duan Vašington sa 13 koševa. Brendon Dejvis je upisao 12 a Tajrik Džons 10 poena. Kendrik Nan je imao 16 i Džerijan Grent 11 poena u redovima poraženog tima. Partizan nakon ovog turnira otvara takmičenje u ABA ligi protiv čačanskog Borca.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

MITROVIĆ U GOLGETERSKOJ FORMI: Dva gola koja su najavila pobedu u derbiju!

Srpski napadač Aleksandar Mitrović, ponovo je imao odlično veče za Al Hilal u prvenstvu. U derbiju protiv Al Itihada, slavili...

POVEZANE OBJAVE