STANOJEVIĆ PRED DERBI: Pozitivan ishod za nas je samo pobeda, možda krenemo sa dva špica

Fudbaleri Partizana sutra od 19 časova dočekuju u prvom ovosezonskom Večitom derbiju Crvenu zvezdu.

Svoja očekivanja pred ovaj duel izneo je trener crno-belih Aleksandar Stanojević.

Kad sam prethodni put bio ovde dosta utakmica smo igrali na njihovom stadionu. Nikad ne znate šta može da se desi, spremate se za jednu ili drugu situaicja, ali je najbitnije da budem maksimalno koncentrisan, pa ću igračima predočiti sve što može da ih sačeka. Njima nije potrebna dodatna motivacija, već jasni zahtevi i sa moje strane će ih dobiti, kako u fazi napada, tako i odbrane. To je moj zadatak, a pošto sam dosta toga prošao, utakmici pristupam isto kao ranije, ističe trener Partizana.

Partizanu najvažnija utakmica srpskog fubdala nailazi posle bolnog poraza nakon preokreta od OFK Beograda.

Sad smo malo mirniji, jer kad imate probleme potreban vam je baš mir. Energija je uvek prisutna, međutim, ovo su okolnosti kad nam potreban mir, da se igrači stabilizuju, kako bi došli do onoga što najbolje znaju da rade. Radili smo kvalitetno tokom sedmice. Najvažnije je da posle poraza zadržite koncentraciju, kontrolište grupu, a mi tako funkcionišemo i kao treneru mi je bitno da smo svi mirni, fokusirani, koncentrisani i svesni. U teškim situacijama nema razloga da im ja donosim tenziju. Zato danas izgledam mirno, a u svlačionici ćemo da se pogledamo i vidimo kako će biti, rekao je Stanojević

Razmatra se i izlazak na teren sa dva špica.

Probali smo nekoliko varijanti igre, probaćemo nešto drugo tokom nedelje i posle toga odlučiti ko će na teren. Neće biti velikih iznenađenja, u pitanju su opcije koje smo već uigravali, ionako ovde svi sve prate, samo je pitanje opredeljenja. Imamo dve opcije, možda će biti Aldo Kalulu u napadu, možda krenemo sa dva špica, mada moramo da razmišljamo i o drugom poluvremenu. Ne možemo da krenemo tako da odmah ispucamo sve adute, još uvek je neodlučan Stanojević.

Ne olakšava ni činjenica da nija angažovana zamena za Mateuša Saldanju.

Veliki je problem što nismo doveli napadača jer svaki trener bazira igru na napadaču i potom bira krila i ostale igrače. Mi imamo napadače, ali sam insistirao na određenom profilu. Već sam sve rekao i ponavljao bih se na tu temu. Imamo tim koji imamo i u odnosu na to pravimo taktiku.

Za razliku od crno-belih, Zvezda je tokom leta nagažovala brojna zvučna pojačanja.

Ne znam cifre niti sam razmišljao na tu temu. Zvezda pravi tim za Ligu šampiona i to je njihova mogućnost, ali derbi je posebna utakmica. Bitno je da mi kada ulažemo imamo strategiju. Novac znači, ali sa pravom strategijom i pričom može da se bude konkurentan, smatra Stanojević, koji ističe da želi samo pobedu.

Kako neko ko vodi Partizan može da kaže da je remi pozitivan rezultat? Nikad Partizan ne može da bude zadovoljan nerešenim, bez obzira u kakvom je položaju. Pozitivan ishod za nas je samo pobeda. Lakše nam je da igramo na domaćem terenu. Još kad bi navijači u velikom broju bili na stadionu sigurno bi nam značilo. Bez obzira na sve, domaći teren je velika prednost, zaključio je Stanojević.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Mlada srpska teniserka ubedljivom pobedom do titule šapionke Evrope!

Srpska juniorska reprezentativka, sedamnaestogodišnja Teodora Kostović postala je šampionka Evrope u Austriji na Pojedinačnom evropskom prvenstvu do 18 godina!...

POVEZANE OBJAVE