DERBI: Šerif zaveo red u Humskoj, Zvezdin poker za istoriju! (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su istorijsku pobedu u 147. derbiju pošto su sa 0:4 bili bolji od Partizana. Ovo je najubedljivija pobeda Zvezd u istoriji kao gost, a i prva pobeda posle 8 godina u Humskoj.

Crvena zvezda je dominirala u posedu od prvog minuta, dok je Partizan čekao priliku za kontra napad.

Ekipa Vladana Milojevića je igrala u laganom ritmu i strpljivo je tražila priliku da probije blok.

Uspeli su u 21. minutu posle sjajnog duplog pasa Elšnika i Maksimovića, a slovenački reprezentativac je tražio Endiajea ispred gola. Na tom lopta je udarila Kovača i otišla u korner, kako se prvo milslilo. Međutim, posle gledanja snimka, VAR je reagovao, i sudija Novak Simović je pozvan da i sam pogleda.

Simović nije imao dilemu, pokazao je na penal, a sa bele tačke siguran je bio Šerif Endiaje.

Od tog trenutka Partizan je malo krenuo otvorenije.

U 33. minutu Jurčević je pogodio prečku pošto je sjajno reagovao na centaršut.

Samo minut kasnije sa druge strane Olajinka je imao veliku priliku, a kada se očekivalo da šutira, on je odlučio da dodaje Endiajeu koji je bio okružen štoperima Partizana i prilika je propala.

U 38. minutu Olajinka je probio po levoj strani, a Elšnik je šutirao sa 16 metara ali preko gola. Kako su krenuli posle gol auta, Natho je sa druge strane imao dobar šuta sa 20 metara i lopta je otišla pored gola.

Partizan je u završnici bio bolji rival i činilo se da je bliži golu. U 43. minutu Glazer je napravio dve dobre intervencije posle napada Partizana.

Ipak, u nadoknadi, Zvezda dolazi do drugog gola. Posle dugog napada, lopta se odbila do Silasa, koji vrlo elegantno loptu plasira u gol za odlazak na odmor sa dva gola prednosti.

U drugom delu činilo se da Partizan je uspostavio ravnotežu i da će više napadati, međutim u dva minuta sve se promenilo

Prvo u 52. minutu Silas je ima fantastičnu šansu kada je izašao sam ispred gola Partizana, ali se okliznuo pre nego što je šutnuo.

Ipak, samo 2 minuta kasnije, Elšnik je izneo loptu i poveo napad, dodao Endiajeu koji je bio na ivici ofsajda i poslao loptu Jovanoviću kroz noge za 0:3.

Nije tu Zvezda stala. Milojević je napravio izmene, osvežio ekipu, a jedan od igrača oji je ušao bio je Jegor Prucev. Upravo je Rus sjajno centrirao, a ispred gola je opet Endiaje sproveo loptu u mrežu za 0:4.

U nastavku utakmica je očekivano porpimila rastrzani tok. Partizan je imao priliku preko Đorđa Jovanovića koji je ostao kratak posle centaršuta.

Sa druge strane, crveno-beli su imali odlinu šansu preko Duartea, ali je Filipović glavom odlično izbacio loptu u korner.

Do kraja, meč je mirno priveden kraju, sa nekoliko polu prilika na obe strane i utakmica je završena 0:4.

Sada na tabeli Zvezda iz 8 odigranih utakmica ima 22 boda, dok Partizan iz 7 utakmica ima 11 bodova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Potop u Bergamu odložio meč Serije A

Od 20.45 časova na programu je bio poslednji meč 5. kola Serije A Atalanta - Komo. Ipak, nije bilo moguće...

POVEZANE OBJAVE