VELIKE PROMENE: Selektor Srbije odlazi nakon dve decenije i velikih uspeha!

Selektor rvačke reprezentacije Srbije Milorad Dokmanac napustiće ovu funkciju posle dvadeset godina, nakon što mu je istekao selektorski mandat.

On je za “Sportski žurnal” otkrio da se neće ponovo kandidovati. Na taj način se nastavljaju velike promene, pošto je prethodno našu reprezentaciju napustio i Stojan Dobrev, glavni trener u grčko-rimskom stilu, od čijeg dolaska početkom 2014. su osvojene brojne medalje, pa i dve olimpijske.

Prezadovoljan sam ostvarenim, rvanje je moj život i nisam ni sanjao, niti mogao  da zamislim da će sve da bude na ovako visokom nivou i sa ovolikim brojem trofeja. Željko Trajković je preuzeo vođstvo Rvačkog saveza 2004. godine, meni je pripala struka i na početku nije bilo ni malo lako. U prvih osam godina bilo je dosta turbulencije, osporavanja, razno – raznih podematnja, da bi, u poslednjih 12 godina, sve izašlo na videlo i potvrđeno opštim priznanjima da naša strategija donosi uspeh. Uspeli smo ostvariti nezamislivo, rekao je Dokmanac, pa dodao:

Vratili smo rvanje tamo gde je bilo 60. i 70-tih godina prošlog veka, kad su se osvajale medalje na najvećim takmičenjima i bile brojne. U poslednje četiri sezone, osvojeno je 16. velikih seniorskih medalja i to je najbolja potvrda dugogodišnjeg uspešnog rada i velike posvećenosti. Uradili smo mnogo više u odnosu na daleko veće i bogatije zemlje koje, takođe, imaju bogatu tradiciju u rvačkom sportu, ističe Dokmanac.

FOTO: Rvački savez Srbije

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

“MI SMO JOŠ UVEK TU I POBEĐUJEMO”: “Svi žele da se ovaj klub ugasi, da nestane sa lica zemlje”

Fudbaleri Mančester sitija i Arsenala odigrali su 2:2 u derbiju Premijer lige. Nakon meča svoje utiske izneo je trener Sitija...

POVEZANE OBJAVE