Liga Evrope donosi derbi o kojem se malo zna – šta kažu kvote?

Drugačiji formati, doneli su nam još više uzbuđenja, a danas je na red došla i Liga Evrope. Sa devet utakmica u dva termina, stara, ali dobra poznata – 18:45 i 21:00.

Na programu ove srede imamo:

Tradicionalno, najbolja ponuda za klađenje čeka vas u Meridianbet-u. Kvote i sve opcije za igru možete pogledati na ovom linku.

U nastavku posebno izdajamo utakmicu koja će definitivno skrenuti pažnju:

Galatasaraj – PAOK

Iako se ne susreću često, rivalstvo između Galate i PAOK-a nosi simbolički značaj i uvek donosi dozu tenzije zbog istorijskih i političkih odnosa dve nacije. Kada se susretnu, sve postaje mnogo više od fudbalske igre, reflektujući širi kulturni i istorijski kontekst. Tenzije između Turske i Grčke traju vekovima, a proizašle su iz političkih i teritorijalnih nesuglasica, poput sukoba oko Kipra i Egejskog mora… PAOK je osnovan 1926. godine u Solunu od strane grčkih izbeglica iz Konstantinopolja (današnjeg Istanbula). Njihova veza s bivšom grčkom zajednicom u Turskoj daje rivalstvu dodatnu simboliku. Galatasaraj, jedan od najuspešnijih turskih fudbalskih klubova, sa sedištem u Istanbulu, uvek je bio ponos Turske, pa svako rivalstvo sa grčkim klubovima nosi nacionalni naboj. Dakle, sve ovo skreće posebnu pažnju javnosti, pa sa slobodom možemo reći da je pred nama večeras derbi kola Lige Evrope.

Šta kaže statistika i kvote?

Galatasaraj želi da svoju sjajnu formu iz domaće lige prenese i na evropsku scenu, ulazeći u Ligu Evrope s velikim samopouzdanjem nakon čuvene pobede u derbiju protiv Fenerbahčea. Okan Burukov tim zadržao je stopostotni učinak u Süper ligi, ostvarivši šestu uzastopnu pobedu (3:1), a trener je istakao da taj trijumf pokazuje kako mogu da odgovore na velike izazove.

Sada im predstoji izazov u Evropi nakon razočaravajućeg ispadanja u plej-ofu Lige šampiona protiv Jang Bojsa. Važno je da ovog puta ostanu sa svih 11 igrača na terenu, jer su crveni kartoni u oba meča otežali prethodni dvomeč. S obzirom na to da su pobedili samo jednu od poslednjih osam evropskih utakmica, svaka dodatna komplikacija mogla bi biti presudna.

PAOK u ovaj duel ulazi sa samopouzdanjem, neporažen u prethodna tri susreta sa turskim klubovima. Takođe, grčki tim dolazi u Istanbul kao lider domaće lige, sa impresivnim nizom od pet neporaženih utakmica na startu sezone.

Poslednji rezultat bila je ubedljiva pobeda od 4:1 nad Volosom, a trener Răzvan Lucescu pohvalio je svoje igrače za “lep fudbal”. Nada se da će to ponoviti i u Evropi, nakon što je PAOK osigurao plasman u grupnu fazu Lige Evrope pobedom nad Šamrokom 6:0 u dvomeču.

Ključni duel biće između Drisa Mertensa, koji je postizao golove u tri utakmice ove sezone i ima neverovatan niz od 19 uzastopnih pobeda kada je strelac, i golmana PAOK-a, Dominika Kotarskog, koga je Lucescu nazvao “najboljim golmanom u Grčkoj”. Kotarski je u poslednjih šest nastupa primio samo dva gola i zabeležio četiri utakmice bez primljenog gola.

Zanimljiva statistika: Na šest od poslednjih devet utakmica PAOK-a postignuto je tri ili više golova.

U skladu sa ovim, predlog za igru može biti GG3+ gde je kvota u Meridianbet-u 2.10.

Posebno izdvajamo i BET BOOST igre, najnoviju opciju u Meridianbet-u:

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

OZBILJAN POTPIS PRED NOVU SEZONU: Virtus dovodi NBA šampiona?

Virtus iz Bolonje poražen je u finalu Superkupa od Armanija na statu nove sezone. Počinju prvenstvo protiv Trapanija. A potom...

POVEZANE OBJAVE