PARTIZAN OTVORIO ABA SEZONU: Crno-beli rutinski sa Čačanima, Duljaj na tribinama (FOTO)

KK Partizan odigrao je prvi duel u novoj sezoni ABA lige. Domaćini su u Beogradskoj Areni savladali Borac iz Čačka sa 96:66. Potpuno nov tim crno-belih, kontrolisao je duel svih 40 minuta i uvećavao razliku. Naročito u trećoj četvrtini.

Crno-beli su meč otvorili u petorci Vašington, Nakić, Ntilikina, Džons i Dejvis. Čačani sa Jošilom, Gagićem, Ćurčićem, Boldvinom i Furmanavičijusom.

Počeo je meč izgubljenom loptom Tajrika Džonsa i promašajem Gagića. Prvi minut, bio je bez poena. Gosti su postigli prvi koš na meču preko Furmanavičijusa. Crno-beli odgovorili poenima Brendona Dejvisa. Prvo vođstvo domaćinu, doneo je Vašington. Duel je proticao u izjednačenom ritmu za prvih pet minuta početne deonice. Izabranici Željka Obradovića su u drugih pet minuta tog perioda otišli na 19:15 nakon trojke Dejvisa. Sa +5 na odmor posle prve četvrtine (24:19) nakon koša Smita.

U drugoj četvrtini, crno-beli su krenuli sa 6:1 i napravili +10 (30:20). Borac to prepolovio, na šta je Bonga odgovorio trojkom. Kasnije je Braun još jednim šutem za tri doneo maksimalnih +13 (38:25). Tada su se raspucali crno-beli i nastavili da održavaju stečeno. Čačani da spuste razliku najednocifrenu pred poluvreme. ALi je domaćin uvek imao spreman odgovor. Pa je bilo 46:36 u korist Partizana posle 20 minuta igre.

Partizan je imao prevagu u šutu za tri, što je i donelo prednost. Gde je Tajrik Džons imao 10 poena. Naspram 8 Furmanavičijusa.

Bonga je trojkom otvorio drugi deo utakmice. Gagić prvi pogodio za Borac a onda Partizan postigao još jednu trojku. Domaćin je onda napravio seriju 17:0 čime je razliku podigao na +28 (66:38). Seriju Partizana, prekinuo je Pavićević kada se Borac pomerio sa dva postignuta poena u trećem periodu.

Meču je prisustvovao i nekadašnji trener fudbalera Partizana Igor Duljaj.

Naporedo sa tim, Partizan je nastavio sa ubedljivom igrom i do kraja treće četvrtine vodio sa +29 (77:48). U periodu koji je dobio sa 31:12.

Četvrta deonicu je Borac otvorio mini serijom 5:0. Prvi koš za crno-bele u tom delu meča, postigao je Pokuševski. Borac je nakon četiri minuta igre, smanjio razliku na 20 poena prednosti u korist Partizana ostavivši ih na samo dva poena (79:59). Nakon čega je Obradović tražio tajm – aut. Taj nalet gostiju, nije doveo konačan rezultat u pitanje. Partizan je do kraja meča vratio +30 i trijumfovao.

Najbolji u pobedničkom timu, Tajrik Džons imao je 14 poena. Koš Manje Vašington, a Pokuševski, Braun i Bonga po 11 koševa. Samo se kapiten Marinković nije upisao u strelce. Kod Čačana, Gagić je imao 13 poena a Valinskas koš manje.

Posle ovog meča, tim Željka Obradovića gostuje Spartaku pred otvaranje EL sezone u Vitoriji sa Baskonjom. Čačani u narednoj ABA rundi čekaju Krku.

Partizan – Borac Čačak 96:66 (24:19, 22:17, 31:12, 19:18)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

CRNO-BELI UBEDLJIVI: Partizan pobedio +30, igrači slavili sa navijačima na otvaranju sezone (VIDEO)

KK Partizan savladao je Borac iz Čačka sa 96:66 u prvom kolu ABA lige. Potvrdili su dobru formu iz pripremnog...

POVEZANE OBJAVE