SPARTAK DEBITOVAO U ABA: Trud bez nagrade u Podgorici!

Spartak iz Subotice, odigrao je ove večeri prvu utakmicu u ABA ligi po plasmanu u elitni rang regionalne košarke.

U debitantskom nastupu, srpski klub je izgubio od Studentskog centra sa 84:76 . Iako su imali prednost posle 10 minuta, od tada su konstantno jurili prednost rivala. Bili blizu preokreta, koji je u finišu izostao.

Početak meča je pripao domaćinima. Od tada su gosti uspostavili rezultatsku ravnotežu i posle prve četvrtine imali +4 u Podgorici.

Studenti su preokrenuli i u drugoj deonici imali prednost. Na poluvremenu su ubacili preko 50 poena.

Vođstvo je Studentski centar održavao i tokom trećeg perioda na čijem kraju su imali 67:60. Na početku četvrte trojkom su došli i do 70:60. Spartak od tada pravi 14:4 za izjednačenje na ulazu u poslednja dva minuta meča (76:76). Zbog čega je Petar Mijović tražio tajm – aut.

Studenti su odmah reagovali serijom 4:0 za 80:76 na minut i po do kraja. Danilo Nikolić promašio trojku a SC Derbi otišao na +6 košem Nila na 22 sekunde do kraja. Bogavac potom postavio konačan rezultat.

Najbolji kod pobednika bio je Erik Nil sa 18 koševa uz poen manje Bogavca. Uz njih, još četvorica igrača su bili dvocifreni. U timu Spartaka briljirao je Danijels sa 23 poena uz 11 Marka Tejića.

Spartak u narednom meču prvi put igra pred domaćom publikom protiv Partizana. Studenti gostuju Ciboni.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NESUĐENI DUEL: Alkaraz zakazao susret sa igračem koji je izbacio Kecmanovića

Španski teniser Karlos Alkaraz plasirao se u drugo kolo ATP turnira u Pekingu. Savladao je Francuza Perikarda Mpečija sa 2:0. Po...

POVEZANE OBJAVE