ZVEZDA DOČEKALA BARANE: Aktuelni ABA šampion popravio utisak posle Dubaija

KK Crvena zvezda odigrao je prvi meč pred domaćom publikom u novoj sezoni ABA lige.

Nakon poraza od Dubaija, savladali su Mornar iz Bara sa 91:72. I u ovom meču, nisu odbrambeno blistali u nekim momentima, ali su imali dovoljno napadačkih rešenja da upišu prvi trijumf na Jadranu. Gosti su posle -47 protiv Budućnosti upisali i drugi poraz na startu.

Startnu petorku činili su Kenan, Dos Santos, Kalinić, Daum i Bolomboj. Mornar je krenuo sa Đokovićem, Buljevićem, Runjićem, Smitom i Dženkinsom.

Bolomboj je bio najbolji u podbacivanju, a Buljević odmah izgubio loptu uz faul Đokovića. Oba tima su bila nervozna i grešili u prvom minutu duela. Daum je postigao prve poene na utakmici. Za Barane prvi je koš postigao Dženkins sa penala. Prvo malo osetnije vođstvo, imao je domaćin od 6:2. Crveno-beli su ubacili prvu trojku na meču, a bio je precizan Kenan. Potom su stekli i 12:4 izabranici trenera Sferopulosa. Uz odličnu rolu Majka Dauma. Pogotkom Mitrovića, Zvezda je imala prvi dvocifreni višak (14:4).

Do kraja prvog perioda, domaćin je zadržao rezultatski plus i vodio 22:14.

Mornar sa dve trojke otvara drugi period igre i smanjuje na 22:20. Tek tada je Zvezda postigla prve poene preko Miler Mekintajera. Domaćin se stabilizovao, i vratio plus koji je imao tokom prve deonice. Ali je Mornar i to stigao. U ovom delu utakmice se igralo u serijama na obe strane. Mekintajer je pogodio trojku za 39:32. Protivnik je napravio mini seriju 7:2 i približio se na 41:39 u korist domaćina. Seriju rivala odbio je Kalinić (43:39) koji je postavio konačan skor prvog dela (45:41).

Gedraitis je bio raspoložen sa 11 koševa. Dženkins je u redovima gostiju postigao 19 koševa.

Bediako je poenima otvorio drugo poluvreme. Za Zvezdu, trojku je pogodio Daum. A ovaj deo igre je krenuo ofanzivno u prvim minutima na obe strane. Sa Kenanovom trojkom, Zvezda je imala +8 (53:45). Što je razlika koju su održavali kroz taj deo meča. Trojkom Nedovića, imali su +9 (67:58) na ulazu u poslednjih 10 minuta.

Nedović je seriju s kraja treće nastavio i u četvrtoj četvrtini za +11 (69:58). Zvezda se odvojila i na +14 (76:62) sredinom tog dela. Mornar je spustio razliku na -9 (76:67). Zato je Sferopulos reagovao tajm – autom. Posle nisu uspeli da Zvezdini igrači realizuju napad, i promašili su tri trojke. Uz izgubljenu loptu Dos Santosa. To Mornar ne koristi, a domaćin pogađa preko upravo Brazilca koji se ispravo (78:67). Nadovezao se Gedraitis trojkom za +14 tri minuta pre kraja. Koji se upisao za maksimalnih +16.

Tako da je Zvezda, nakon pojedinih perioda slabije igre, na kraju ubedljivo trijumfovala.

Najbolji kod pobednika, Gedraitis je imao 19 a Majk Daum 18 poena. U timu Mornara ni 27 poena Dženkinsa nije bilo dovoljno.

Zvezda sledećeg petka gostuje Parizu u Evroligi pa idu na noge Splitu. Mornar u trećem kolu regionalnog takmičenja čeka Cedevita Olimpiju.

Crvena zvezda – Mornar Bar 91:72 (22:14, 23:27, 22:17, 24:14)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SLS: Vojvodina i Radnički u goleadi do podele bodova!

Superliga Srbije pred preostale mečeve 10. kola donela nam je uzbudljiv susret u Novom Sadu. Vojvodina i Radnički iz Niša,...

POVEZANE OBJAVE