Maljković se ne slaže sa Čovićem: Oni koji osnuju Ligu Srbije neka se potpišu, da znamo koga da kritikujemo

U Srbiji je jedna od glavnih košarkih tema da li će Crvena zvezda i Partizan dobiti dugogodišnje licence od strane Evrolige.

Ta priča već traje neko vreme, a čini se da nikako da se realizuje.

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković je tu temu prokomentarisao kroz primer kada je i sam lobirao da se to desi.

Organizovao sam ručak za Đordija Bertomeua, pozvao i Sašu Đorđevića da mi bude svedok. Nas dvojica mu ispričamo koliki je značaj jugoslovenske košarke, on klima glavom, prihvata, ali snaga kapitala ruši sve moralne i sve druge principe. Klubovi koji imaju veliku finansijsku podlogu, sigurni su u ligi. Naravno da zaslužuju Zvezda i Partizan, tradicijom i košarkom. Nisu znali šta je košarka kad smo je mi učili. Nama je prvi selektor bio Francuz. Učili smo od Bugara, Rusa, postizali stravične rezultate sa malim novcem, rekao je Maljković.

On je protiv ideje kandidata za predsednika KSS Nebojše Čovića o gašenju ABA lige i osnivanju srpske profesionalne lige.

Neću se složiti sa ljudima koji ne žele da ABA postoji. Nebojša Čović jako dobro zna kada sam doveo Bertomeua u Savez. Smatram da mi bez ABA ne možemo. Voleo bih da se napravi Liga Srbije, ali da se potpišu oni koji to urade. Da znamo koga ćemo jednog dana da kritikujemo. Ili da hvalimo. Imam i jedno pitanje – gde je sedište ABA lige? Nije u Beogradu. Nego? Lepi Zagreb grad. Zašto nije u Beogradu? Koliko ligaša imamo ovde? Možemo li naći novog Šapera koga su se svi plašili? Hajde ti loše sudi pred njim, završio je Maljković

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ITALIJANI PIŠU: Poznat sastav Intera za Zvezdu, jedno veliko iznenađenje Inzagija

Fudbaleri Intera u utorak od 21 čas na Đuzepe Meaci dočekuju Crvenu zvezdu. Italijanski šampion je u prvom kolu igrao...

POVEZANE OBJAVE