Milojević analizirao tim Intera, govorio o Inzagiju, Stankoviću i nesuđenom pojačanju Zvezde

Fudbaleri Intera, šampiona Italije i finaliste pretprošle sezone, i Crvene zvezde sastaju se sutra od 21 čas na Đuzepe Meaci u sklopu 2. kola Lige šampiona.

Trener Zvezde Vladan Milojević govorio je o protivniku dan uoči utakmice.

Inter je i ove godine pretedent na Skudeto, a siguran sam i da ima visoke ciljeve u Ligi šampiona. Imaju jako kvalitetne igrače na svim pozicijama, reprezentativce i igrače s mnogo iskustva. Imaju sistem koji godinama igraju, a kada je tako onda je lako menjati igrače u zavisnosti od karakteristika za samu utakmicu, ističe Milojević.

Potom je prokomentarisao mogućnost izostanka Lautara Martineza i još nekih nosioca igre, pomenuvši usput Marka Arnautovića, za kog je postojala mogućnost da pređe u Zvezdu.

Nije ekipa samo 10 igrača koji igraju. Pričamo o Arnautoviću, Taremiju, Lautaru, sasvim je svejedno koga će da stave. Da vi birate ne biste znali koga da stavite. U fudbalu ne postoji potcenjivanje, već stvari koje zavise od protivničkog trenera i toga kako je on postavio utakmicu. Na vama je kao treneru da tražite mane, vrline, prostore. Tako da, priča o potcenjivanju mislim da ne stoji, rekao je trener Zvezde.

Zatim se osvrnuo na trenerski put kolege sa suprotne strane -Simone Inzagija.

Volim da pratim njegov fudbalski put, stvarno je impozantan. Ali glavno je to što je u Interu napravljen sistem koji je konstantan i samo se dopunjuje dovođenjem novih igrača i trenera. Kada to uspete, onda to izgleda ovako kako Inter igra. Ta igra sa petoricom ili trojicom pozadi, je nešto što je jako dobro, što je Interov sistem, a Inzagi je samo nastavio da nadograđuje to, primećuje Milojević.

Inter je veoma iskusna ekipa, ali prednost svoje ekipe Milojević ne vidi u starosti veznog reda.

Fudbal je odavno pitanje fizike, nije više bitno da li ste mlad ili star igrač. Inter ima svoj sistem od kog ne odstupa već godinama. Igrači znaju kako da se pozicioniraju na terenu i kako da koriste energiju. Imaju mlade igrače željne dokazivanja, ali i starije koji mogu jednim potezom da reše utakmicu, smatra trener Zvezde, pa je posebno prokomentarisao značaj zaustavljanja Hakana Čalhanoglua.

Sigurno bi to moglo ako igra, ali šta ako ne igra? Jeste li sigurni da će igrati? Svakako je jako bitan igrač, njihov ključan igrač, ali imamo naš plan koji ćemo probati da sprovedemo sutra, naglašava Milojević.

Zanimljiv odgovor je imao i na pitanje da li se čuo sa Dejanom Stankovićem, koji ga je nasledio u Zvezdi posle prvog mandata, a tokom igračke karijere je postao živa legenda Nerazura.

Nisam. Svi smo zavoleli Inter kada je Dejan igrao fudbal života tamo i osvojio sve što se može. Nama zvezdašima je drago što smo imali predstavnika tu. Ali, za ovu utakmicu nismo se čuli, otkriva Milojević.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Čovićev tim za KSS: Povratak nekadašnjeg košarkaša Partizana

Nebojša Čović biće izabran za novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije, a poznat je i tim sa kojim će sarađivati,...

POVEZANE OBJAVE