Povratak trenera sa kojim je Partizan igrao najbolji fudbal: Prvi utisci Save Miloševića

Fudbalski klub Partizan, danas je predstavio novog trenera, legendarnog Savu Miloševića.

On je na promociji izneo svoje prve ustike..

– U teškom smo momentu za klub, institucionalno, finansijki i rezultatski. Pre mesec dana nisam ni razmišljao o ovome. Mislili smo da će dolaskom mog prijatelja Saleta Stanojevića imati mir bar nekoliko godina. Najbitnije je da sam pristao da se vratim u Partizan. Jedini razlog je što Partizanu treba pomoć i što verujem da mogu da pomognem. Sećate se da ne tražim opravdanja. Da nije teška situacija, ja verovatno ne bih bio ovde. Malo vremena ima, prvenstvo je u toku. Ne želim da govorim o rukovođenju klubom, a 11. oktobra ćete znati priču oko rukovođenja klubom – izjavio je Milošević na predstavljanju.

O napadaču Đorđu Jovanoviću Milošević ima odlično mišljenje…

– Đole se dokazao ne samo kod nas, već i u inostranstvu. Imam poverenja u njega, pokazao je to i sinoć na utakmici. Ne volim da menjam pozicije igrača, svaki igrač ima svoju zonu komfora. Tog tipa rokade mogu da se dese u određenom momentu, ali generalno se treba držati da svaki igrač igra svoju poziciju. Svaka ekipa treba da ima prvog, izrazitog špica na terenu. To doprinosi mnogim drugim stvarima, a ne samo golovima.

O omladinskoj školi i stručnom štabu legendarni fudbaler je rekao…

 -Prodavali smo igrače i prethodnih godina. Poslednji koji je otišao je Sveta Marković. Ilić je dete Partizana, sad se vratio. Baždara smo prodali pre par meseci. Jedan od fokusa ovog kluba je i to. Uvek je i bio istorijski. Naše finansiranje je teže u odnosu na rivala, prisiljeni smo na tu filozofiju. Ja znam da ima igrača koji imaju kvalitet. Žao mi je što su neki po Srbiji, a nisu završili u Partizanu. Nadam se da ćemo i to korigovati. Teško možemo da živimo bez omladinske škole.

– Branko Vukašinović, Sale Stanojević, svi smo veliki prijatelji. Stručni štab ima 12 imena. Sa mnom dolazi Nenad Cvetković, moj prvi pomoćnik, i Marko Stojanović za kondiciju. Svi ostali su praktično momci koji već rade u Partizanu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ivica Iliev: Sa Savom je Partizan igrao najbolji fudbal

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev obratio se medijima na predstavljanju novog trenera Save Miloševića. Milošević je na mestu šefa struke...

POVEZANE OBJAVE