Zvezda se dugo držala, pa ubedljivo poražena od Intera (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su u Milanu od Intera sa 4-0, u 2. kolu Lige šampiona.

Tim Zvezde se odlično držao sve do 60. minuta, a čini se da ih je poremetio i nedosuđeni penal usled igranja rukom igrača Intera u šesnaestercu, pri rezultatu 1-0.

Domaćin je od početka koristio prednost svog veoma kvalitetnog veznog reda. U uvodnim momentima mrežu je zatresao Marko Arnautovića posle kvalitetnog centaršuta Čalhanoglua, ali iz ofsajd pozicije, pa je rezultat ostao nepromenjen.

Tek što je Zvezda prodisala i razvila igru nešto dalje od svog gola, Elšnik je izgubio loptu blizu šesnaesterca gostiju, nakon čega je faulirao Mehitarjana. To je bila idealna pozicija za igrača poput Hakana Čalhanoglua, koji je najpreciznijim udarcem pogodio gol, nakon što se lopta odbila od stative.

Ipak, utisak je da to nije obeshrabrilo Zvezdine igrače. Nedugo potom Mehitarjan je dobio žuti karton zbog oštrog faula nad Endiajeom, a u 18. minutu je ozbiljno pripretio Andrija Maksimović. Ovaj 17-godišnji vezista je oduzeo loptu i šutirao sa oko 18 metara, ali je lopta završila malo preko gola.

Nešto kasnije se po prvi put istakao i Omri Glazer, kada je odbranio dobru priliku Augostu. Nakon toga je sve zabrinuo Drkušić, koji je ostao na travi, a tek što se vratio na teren nakon povrede. Ipak, nastavio je meč.

Deset minuta posle odličnog šuta koji je uputio, Andrija Maksimović je ponovo solidno šutirao, kada mu je loptu na stranu prebacio Elšnik, nakon što je dobio duel sa Bastonijem.

Nakon velike greške Spajića u 39. minutu, Mehitarjan je bio u stopostotnoj šansi pred golom, ali je srećom šutirao preko gola.

Dva minuta kasnije usledila je najbolja šansa za Zvezdu, pošto su njeni fudbaleri oduzeli loptu na sredini terena, a onda je usledio kontranapad. Olajinka je proigrao Silasa, koji jipak nije bio u idealnom uglu, pa je pogodio Jana Zomera.

Endiaj je početkom drugog poluvremena izborio još jedan žuti karton domaćih, pošto je pokazan De Fraju nakon što ga je faulirao.

U 53. minutu je nakon prodora Silasa na kraju šut iz daljine oprobao Rade Krunić, ali preko gola. Prethodno Zvezdi nije dosuđen penal, iako je lopta pogodila u ruku Mehitarjana.

U 59. minutu Marko Arnautović je pogodio za 2-0. Kod prvog gola je pogrešio Elšnik, a ovog puta drugi deo veznog reda Krunić. U nastavku akcije Teremi je proigrao austrijskog napadača srpskog porekla, koji nije imao težak zadatak da savlada Glazera po drugi put.

Strelca drugog gola u 64. minutu zamenio je Lautaro Martinez, a sedam minuta kasnije i sam se upisao u strelce, povisivši na 3-0. Ponovo se u ulozi asistenta našao Mahdi Taremi.

Reprezentativac Irana je u 81. minutu i sam postigao gol, pošto je realizovao penal, koji je dosuđen zbog faula nad Martinezom u šesnaestercu.

U akciji Zvezdinih Nišlija, Radonjić je proigrao u završnici Luku Ilića, koji je ipak pogodio samo spoljni deo mreže, pa su gosti ostali bez utešnog pogotka.

Inter: Zomer – Pavar, De Fraj (od 65. Aćerbi), Bastoni (od 74. Bisek) – Damfris, Zjelinski, Čalhanoglu, Mhitarijan ( od 64. Fratezi), Augsto – Taremi, Arnautović (od 64. Lautaro).

Crvena zvezda: Glazer – Drkušić (od 89. Rodić), Điga, Spajić, Seol – Krunić (od 89. Dalsio), Elšnik – Silas (od 70. Radonjić), Maksimović (od 70. Ilić), Olajinka – Endijaj (od 70. Duarte).

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Milojević nakon poraza od Intera: Svi golovi su posledica individualnih grešaka

Crvena zvezda poražena je ubedljivo u drugom kolu Lige šampiona od Intera u Milanu rezultatom 4-0. Trener Zvezde Vladan...

POVEZANE OBJAVE