BUDUĆNOST UGOSTILA GRANKU: Špancima drama u Morači

Budućnost iz Podgorice izgubila je i drugi meč na startu Evrokupa. Pred domaćom publikom, savladala ih je Gran Kanarija sa 89:86 nakon produžetka. U duelu gde je domaćin uspeo da se vrati iz dvocifrenog minusa. Iako je imao početnu prednost tokom prvog poluvremena.

Domaćin je kontrolisao utakmicu na polovini prve deonice i stekao 16:10. I održavala prednost do kraja tog dela susreta. Imali su +4 (25:21).

Budućnost je dobru igru nastavila i u drugoj četvrtini. Kada su imali i dvocifren plus. Na poluvreme otišli sa 44:38.


Tokom treće četvrtine je takođe tim Andreja Žakelja kontrolisao razliku. Tada su potpuno popustili i gost je prešao u vođstvo. Koje su povećali na dvocifrenu razliku 75:63 tokom četvrtog perioda.

Ali su je ispustili i serijom 11:0 domaćina meč je ponovo bio egal 75:74 u korist Gran Kanarije na dva minuta do kraja. Odbili su taj nalet gosti 78:74, ali je Flečer Megi trojkom i slobodnim bacanjem izjendačio na 78:78 sa čime se ušlo u poslednji minut. Ali je domaće navijače razočarao Pjer Pelos na drugoj strani trojkom.

Ferel je promašio trojku ali je fauliran i pogodio sva tri slobodna bacanja za produžetak. Taj deo je gost počeo sa 5:0. Budućnost imala odgovor na to za izjednačenje u poslednjem minutu prvog produžetka 86:86 kada je Ferel pogodio trojku. Džon Šurna novom odgovorio za 89:86 Španaca.

Novi pokušaji Ferela, nisu urodili plodom da izbori drugi produžetak. Meč je završio sa 9 poena a najefikasniji je bio Sulajmon sa 16 poena uz 15 Morgana kod Budućnosti. Kejleb Holmsli predvodio je Granku sa 23 poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SUPERLIGA SRBIJE: Brz gol rešio meč na Karađorđu, izbila tuča!

Superliga Srbije se igrala danas, ali zaostali duel drugog kola Vojvodine i Novog Pazara. Pazarci su slavili sa 1:0 u...

POVEZANE OBJAVE