Novak pokreće revoluciju: Teniser radi previše i ima premala primanja

Novak Đoković je više puta pokazao tendenciju i iznosio ideje kako bi tenis trebao da napreduje.

Osnivač je Udruženja tenisera PTPA koje je više puta pomoglo teniserima da se izbore za svoja prava, posebno u dopa pandemije koronavirusa.

Ovoga puta, kako prenosi britanski “Telegraf”, Novak je pokrenuo proces kako bi se rasteretio kalendar takmičenja.

PTPA je angažovala nekoliko globalnih advokatskih firmi kako bi promenila potpuno strukturu tenisa. Glavna poenta ove akcije leži u tome da prosečan teniser radi previše i ima premala primanja za standard planetarno popularnog sporta. Deluje da bi revolucija mogla da krene iznutra, navodi „Telegraf“.

Izvršni direktor PTPA, Ahmad Nasar, istakao je kako je tenis drugi najgledaniji sport na svetu, odmah iza fudbala, a da je po zaradi tek deveti.

Četiri grend slema godišnje igračima donose između 14 i 16 odsto ukupne zarade, dok recimo košarkaši u Americi dobijaju oko 50 odsto povratka novca na isti način. Reforme u tenisu su potrebne, jer igrači imaju najviše da izgube. Neki ne osećaju hitnost, ali svaki put kada sportista izađe na teren njegova karijera može da se završi. Čak i ako se to ne dogodi, njihove karijere traju veoma kratko, rekao je Nasar za „Telegraf“.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

FIFA dodala novi prelazni rok!

Svetska kuća fudbala donela je novu revolucionarnu odluku - napravili su novi prelazni rok pored dva već postojeća -...

POVEZANE OBJAVE