PARTIZAN OTVORIO EL SEZONU: Crno-beli bez brejka protiv Baskonje!

KK Partizan odigrao je premijerni meč u novoj takmičarskoj godini Evrolige.

Izabranici Željka Obradovića, poraženi su na gostovanju Baskonji 88:82. Dobro igrali u prvom poluvremenu, a potom greškama dozvolili rivalu da slavi i upiše prvi trijumf u novoj sezoni.

Crno-beli su u Vitoriji krenuli sa petorkom: Lundberg, Marinković, Braun, Tajrik Džons, Dejvis. Domaćin sa sledećih pet: Luvavu, Forest, Hol, Sedekerskis i Moneke.

Ovo je ujedno bio i poseban trenutak za Vanju Marinkovića, koji je prvi put posle tri sezone igrao protiv doskorašnjeg kluba.

Lundberg je promašio u prvom napadu Partizana i Džons izgubio loptu. Posle smušenih trenutaka u prvom minutu, Donta Hol postiže koš i njime otvara meč.

Tajrik Džons bio polovičan sa bacanja za prve poene Partizana koji nije dobro ušao u utakmicu. Da bi košem Luvavua, Baskonja povela sa 6:1 na startu. Prvi pogodak iz igre za goste, postigao je Sterling Braun. Prvu trojku za crno-bele postiže Dejvis i smanjuje na 9:8 u korist rivala. Kome su parketi u Španiji dobro poznati jer je do skora nosio dres Valensije. Novom trojkom, ovog puta kapitena Marinkovića, crno-beli su prvi put poveli 9:11. Svojom mini serijom to uvećao na 13:9 za goste. Do kraja prve deonice, Partizan je iskontrolisao rezultat i vodio. Iako je dozvolio trojku Kamara Boldvina pri samom kraju perioda za 17:16 u korist gostiju.

Kalifa Diop je postigao prvi koš u drugoj deonici. Gosti odgovorili trojkom Ntilikine i nastavilo se u brzom ritmu na obe strane. Crno-beli uspevali da drže minimalnu prednost. Pred poluvreme se odvojili na 38:32 izabranici Željka Obradovića. Što je i ostao rezultat prvog dela nakon serije grešaka oba tima u završnih 1:30 minuta druge četvrtine.

Hauard je imao 10 poena kod domaćina. Dejvis 11 koševa uz 10 Tajrika Džonsa.

Džons je košem i otvorio drugo poluvreme. Baskonja smanjila na 41:39. Gost nije popuštao i držao je vođstvo. Do kraja trećeg perioda je Baskonja prišla na -1 (60:59). Džons i Dejvis su na kraju deonice propustili priliku da donesu Partizanu malo veći plus pred poslednji period duela.

Brendon Dejvis je pogodio za prve poene u poslednjoj četvrtini. Odmah uzvratio Trent Forest. Kako Baskonja izvrši pritisak, Partizan je tako odbijao nalete u početnim minutima ovog perioda. Ipak, na polovini četvrtine je domaćin trojkom Foresta poveo 73:72. Poenima Hola i 75:72. Da bi do odlaska na poslednji tv tajm aut u meču, Partizan ušao u seriju grešaka. Dugo su obe ekipe bile bez poena a tu seriju prekida Lundberg na 3:38 do kraja za 75:74 u korist Baskonje.

Luvavu je odbio napad crno-belih trojkom (78:74). Karlik Džons je izblokiran, a Dejvis izgubio loptu, da bi Baskonja povela 80:74 na minut i po do kraja. Na 80:76, smanjio je Dejvis. Baskonja pogotkom Hola vodila 82:76 pred poslednji minut duela. Trent Forest je bio veoma raspoložen i odveo domaćine na +8 (84:76) nakon promašene trojke Marinkovića.

On se iskupio i smanjio na 84:79.

Nakon toga, Markus Hauard je pogodio oba bacanja (86:79) Dejvis je dao trojku za 86:82. Ali ti kasni pokušaji nisu bili dovoljni crno-belima za slavlje.

Najbolji kod pobednika Hauard je imao 17 poena a Luvavu 15 koševa . U ekipi Partizana istakao se sa 20 koševa Brendon Dejvis. Marinković je dodao 11 a Lundberg 10 poena.

Posle ovog gostovanja, Partizan u narednom kolu ABA lige dočekuje Cibonu u nedelju. A potom idu ponovo u Španiju na megdan Realu.

Baskonja – Partizan 88:82 (16:17, 16:21, 27:22, 29:22)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

LIGA EVROPE: Tadić za remi, Roma se okliznula u Švedskoj, Junajted iščupao bod! (VIDEO)

Liga Evrope je danas odigrana što se tiče duela drugog kola. Od 21 čas bilo je devet mečeva. Mančester Junajted je...

POVEZANE OBJAVE