MASTERS ŠANGAJ: Đoković spasao set-loptu i plasirao se u osminu finala

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u osminu finala masters turnira u Šangaju.

On je u drugom kolu savladao Amerikanca Aleksa Mikelsena, 43. igrača sveta, sa 2:0, po setovima 7:6 (7:3) i 7:6 (11-9).

Amerikanac je sigurno osvojio prvi gem na meču. Odmah imao brejk lopt na servis Đokovića koje koristi i potvrđuje za velikih 3:0 na startu duela. Da bi tek u četvrtom gemu, Đoković se upisao na semafor i smanjio na 3:1. U sledeććem imao brejk loptu, ali je ne koristi i Mikelsen vodi 4:1.

Đoković je ponovo napao servis rivala i imao priliku da mu ga oduzme, što je ovog puta uspelo i vratio se u prvi set smanjivši na 4:3 rivala. Potvrdio je uložen napor i poravnao na 4:4. Mikelsen nije dozvolio rivalu da nastavi seriju, i poveo je 5:4.

Američki igrač je obezbedio taj brejk a Đoković to potvrdio izjendačivši na 6:6 za odlučujući 13. gem seta. Oba igrača su bili sigurni. Prvo Mikelsen, pa dvaput novoka u prva tri poena. Da bi Srbin prvi stigao do prednosti 3:1. Ali je protivnik uspeo da poravna na 3:3 za dramu na prvoj promeni strana.

Od tog trenutka, Đoković je napravio dva mini brejka (6:3) i stigao do set lopti. Iskoristio odmah prvu za vođstvo od 1:0 nakon što se vratio iz minus faze sa početka.

Sigurnim servisom, osvojio je prvi gem drugog seta. Tako da je sad rival morao juriti rezultat, ali je odgovorio za 1:1. U četvrtom gemu, Đoković je imao brejk loptu koju nije iskoristio. Drugu jeste za 3:1 i korak bliže trijumfu. Prednost je potvrdio za velikih 4:1.

Međutim, Amerikanac je vezao tri gema i izjednačio na 4:4, nakon čega su obojica sačuvali svoje servise, pa je odluka pala u novom tajbrejku.

Dodatni gem bio je veoma neizvestan i pun preokreta, ali je Novak na kraju pri set-lopti za Mikelsena vezao dva uzastopna mini-brejka i priveo meč kraju.

Protivnik u narednom kolu Đokoviću će biti bolji iz okršaja iskusnog Stanislasa Vavrinke i Flavija Kobolija.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

GOLMAN I VELIKA GREŠKA: Pogodak o kome se priča (VIDEO)

Golman Lidsa Ilan Meslije, pamtiće derbi susret 9. kola engleskog Čempionšipa protiv Sanderlenda. Crne mačke su vodile od 9. minuta...

POVEZANE OBJAVE