Novi Beograd slavio posle drame

Vaterpolisti Novog Beograda zabeližili su i drugu pobedu u jadranskoj Premijer ligi. Novobeograđani su u derbiju drugog kola regionalnog takmičenja na svom bazenu, posle velike borbe i prave drame, nakon boljeg izvođenja peteraca, savladali Jadran iz Splita sa 18:17.

Novi Beograd i u ovom meču bio je veoma oslabljen, a trener Živko Gocić nije mogao da računa na prvog golmana Frančeska De Mikelisa i grčkog reprezentativca Dimitriosa Skumpakisa. Ipak, podmlađeni tim Novobeograđana pružio je još jednu veoma dobru partiju i zasluženo nadigrao aktuelnog šampiona Hrvatske.

Mnogo neizvesnosti viđeno je u samom finišu utakmice. Splićani su na 15 sekundi pre kraja došli do prednosti golom Zvonimira Butića, ali i to je bilo dovoljno Novom Beogradu da postigne pogodak. Samo dve sekunde pre kraja mrežu je zatresao Vasilije Martinović za izjednačenje – 11:11, pa su pobednika odlučili peterci.

Đuro Radović je u odlučujućoj seriji pogodio za Novi Beograd, dok je kod Spličana Tomasović bio neprecizan za veliku radost domaćih.

Najefikasniji u pobedničkom taboru bio je Miloš Ćuk sa tri gola, dok se kod gostiju istakao Butić sa četiri pogotka.

U ostalim mečevima postignuti su sledećei rezultati. Mladost – Crvena zvezda 12:8, Šabac – Jadran HN 6:5, Solaris – Radnički 15:19, Primorac – Primorje 12:11.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Tiram het trikom doneo pobedu Interu, opet odbrana zakazala (VIDEO)

Fudbaleri Intera slavili su protiv Torina u poslednjem meču subotnjeg programa 7. kola Serije 3:2. Meč su obeležila dvojica igrača...

POVEZANE OBJAVE