POSLE LIGE ŠAMPIONA: FMP odoleo napadima Borca

KK FMP upisao je drugu pobedu iz tri kola ABA lige. Bolji su pred svojom publikom bili od čačanskog Borca 74:67. U duelu gde su gosti konstantno vršili pritisak, ali nedovoljno za preokret. Uspeli da se nagrade za trijumf u prvom kolu FIBA lige šampiona protiv favorizovanog Peristerija.

Domaćin je u prvoj četvrtini ispustio +7. Do kraja perioda, Čačani su iskoristili pad u igri rivala i sa 8:0 serijom otišli na prvi odmor (22:19) između četvrtina.

Drugu deonicu FMP počinje serijom 10:0 za +7 (29:22). Da bi taj niz prekinuo Đorđe Gagić sa linije za slobodna bacanja. Na kraju prvog dela igre, imali su domaćini +4 (38:34).

Ista razlika je bila i na ulasku u poslednju četvrtinu, +4 za FMP (58:54). Iako su izabranici Saše Nikitovića imali +8 na dva minuta do kraja tog perioda. Neizvestan tok, utakmica je imala i u četvrtoj deonici.

Rebec je, međutim dao prednost domaćinu i trojkom za 74:67 u poslednja dva i po minuta. Što je na kraju bio konačan rezultat, a gosti nisu uspeli da urae više za preokret.

Najbolji kod pobednika upravo je bio Rebec sa 21 poenom uz 12 Kuzmića. U ekipi Borca, Valinskas je imao 18 koševa. Dok je Boldvin dodao 12 poena.

FMP posle Borca, u narednom kolu gostuje Spartaku. Čačani dočekuju novajliju Dubai.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

JANIK PREOKRENUO: Siner prošao test Argentinca

Janik Siner, prvi teniser sveta plasirao se u osminu finala mastersa u Šangaju. Savladao je Tomasa Martina Ečeverija sa 2:1....

POVEZANE OBJAVE