NAKON NIZA GOLOVA: Stojković objasnio reprezentativni status Vlahovića

Dušan Vlahović je uhvatio veliku golgetersku formu, nakon možda i najvećih kritika koje je doživeo od strane italijanske javnosti.

Nakon što je po dva gola postigao Đenovi i Lajpcigu, zatresao je mrežu i danas protiv Kaljarija.

Međutim, neće igrati za reprezentaciju u novembru u Ligi nacija, kao što je bio slučaj i u septembru.

Ipak, selektor Dragan Stojković otkrio je za “Gazzeta Dello Sport” da ga treba ponovo očekivati u dresu Srbije.

Razgovarao sam sa Vlahovićem u četvrtak, dan posle pobede Juventusa u Lajpcigu. Dao sam mu komplimente, pa smo se i malo našalili. Rekao sam Dušanu: “Ok, prvi gol je tvoj, a u drugom si pogrešio prilikom šuta”. Znam Dušanovu snagu i talenat. Srećan sam što ga vidim srećnog jer se vratio postizanju pogodaka. To je odlična vest za njega, za Juve i za moju Srbiju, rekao je Piksi, pa objasnio njegov reprezentativni status.

U septembru je tražio da bude isključen iz reprezentacije jer je imao porodičnih problema, a pre 10 dana, kada smo razgovarali, rekao mi je da ih još nije rešio i da je pauza jedini put. Tako da je najbolja odluka bila da ga ne zovem ni ovog puta. Odlučili smo zajedno. Ko ne veruje neka pita Dušana. Slično se desilo i sa Aleksandrom Mitrovićem prošli put. Čekam Vlahovića za novembarske mečeve protiv Švajcarske i Danske, otkrio je Stojković.

Veruje da je ovo najava veoma efikasne sezone za srpskog napadača.

Prezadovoljan je klubom i ekipom, sada će biti još srećniji posle četiri gola u nekoliko dana. Biti Juventusova devetka je važna odgovornost. Lepo ga je videti ovakvog. Dobro je psihički i fizički. Vlahović mi se čini najboljim ikad, ali još može da napreduje. Ako ostane miran, on je ubica u šesnaestercu. Siguran sam da se neće zaustaviti i da će postići gol protiv Kaljarija (što se danas i desilo, sa penala). U Lajpcigu je postigao dva fantastična gola. Ništa mu ne nedostaje za sezonu od 30 golova, smatra selektor Srbije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

POSLE LIGE ŠAMPIONA: FMP odoleo napadima Borca

KK FMP upisao je drugu pobedu iz tri kola ABA lige. Bolji su pred svojom publikom bili od čačanskog...

POVEZANE OBJAVE