SENZACIJA: Zvezda doživela drugi poraz u ABA ligi!

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su drugi poraz u ABA ligi, pošto su u trećem kolu poraženi u Splitu od istoimene ekipe sa 85-78.

Zvezda je bolje ušla u utakmicu i trojkom Majka Dauma povela sa 5-0. Međutim, usledio je niz domaćin od 8 uzastopnih poena, pa su nakon dve uzastopne trojke Jordana vodili sa 11-7. Splićani su održavali prednost dugo, a početkom druge deonice iznosila je +8 (24-16).

Na nešto manje od četri minuta do kraja poluvremena Zvezda je preokrenula posle zakucavanja Džoela Bolomboja (32-30), a potom sačuvala vođstvo i do odlaska na veliki odmor, kada je vodila sa 39-37.

Aktuelni šampion je prednost održavao najvećim delom trećeg kvartala, a najviša je bila pri rezultatu 58-50 nakon sedam i po minuta igre u drugom poluvremenu. Ipak, usledila je serija 8-0 ekipe Slavena Rimca, koji su izjednačili trojkom Domagoja Vuka, ali je na drugoj strani uzvratio Nedović, pa su crveno-beli vodili na ulasku u poslednji deo meča.

Poenima Šortera i Vuka odmah na startu poslednje četvrtine došlo je do novog preokreta i Split je vodio sa 64-61, na šta je Kenan odgovorio trojkom za izjednačenje, nakon čega su se timovi smenjivali u vođstvu i utakmica je bila potpuno otvorena do samog kraja.

Ipak, ključna je bila serija hrvatskog tima 8-0, kada su na dva minuta do kraja novom trojkom Jordana poveli sa 77-71. Posle toga nije bilo povratka za tim Janisa Sferopulosa.

David Škara bio je najefikasniji u pobedi sa 16 poena, uz 7 skokova i 3 asistencije, Šenon Šorter upisao je 15 poena i po 5 skokova i asistencija, dok su Jordano i Ljubičić sakupili po 14 poena.

U redovima Crvene zvezde Nedović je bio najefikasniji sa 16 poena, Ognjen Dobrić je upisao 14 poena i 3 skoka, a Jago Dos Santos isti broj poena uz 5 asistencija.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Makabi kvari posao Feneru: Žele senzaciju iz FIBA Lige šampiona!

Delovalo je izvesno da će Sejbin Li biti zamena za povređenog Skotija Vilbekina u Fenerbahčeu. Međutim, sve bi mogao...

POVEZANE OBJAVE