LŠ: Novi Beograd pobedom započeo takmičenje u eliti

Vaterpolisti Novog Beograda pobedom su započeli učešće u Ligi šampiona. Novobeograđani su u prvom kolu A grupe na svom bazenu savladali Steauu rezultatom 11:7 (3:3, 1:1, 2:2, 5:1), a otpor prvaka Rumunije slomljen je tek u poslednjoj četvrtini.

Novi Beograd je teže nego što se očekivalo stigao do trijumfa, ali treba istaći da trener Živko Gocić ni u ovom meču na raspolaganju nije imao kompletanm sastav. Zbog povrede je izostao prvi golman Frančesko De Mikelis, dok su zbog problema sa kartonima još iz prošle sezone, meč morali da propuste Luka Gladović, Marko Dimitrijević i Dušan Trtović.

Ekipa iz Bukurešta bolje je počela meč, povela je sa 3:0, ali su domaći do kraja prve deonice uspeli da stignu do egala. Sve do poslednje četvrtine rumunski tim pružao je snažan otpor Novobeograđanima, vodila se izjednačena igra, ali su u poslednjih osam minuta Đorđe Vučinić i Dimitrios Skumpakis obezbedili važnu pobedu osvajaču tripke krune iz prošle sezone.

Pomenuti tandem Novog Beograda bio je i najefikasniji u pobedničkom taboru, i Vučinić i Skumpakis postigli su po četiri gola.

U narednom kolu koje je na programu 15. oktobra, Novi Beograd gostuje Oradei.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Španija ostala bez još jednog od nosilaca pred meč sa Srbijom

Fudbalska reprezentacija Španije igraće u porpilično izmenjenom sastavu u mečevima Lige Nacija protiv Danske i Srbije. Naime, povrede su naterale...

POVEZANE OBJAVE