EVROLIGA: Zvezda se kockala sa +16, Baskonja pala u punoj Areni!

Crvena zvezda Meridianbet ostvarila je i drugu pobedu na početku Evrolige. Pred svojim navijačima, savladali su ekipu Baskonje sa 78:71. Iako su u jednom trenutnu imali veliki plus tokom poslednje deonice. Prethodno je na gostovanju savladan Pariz.

Crveno-beli su meč počeli u petorci Miler Mekintajer, Kenan, Kalinić, Daum, Bolomboj. Baskonja sa Forestom, Luvavuom, Sedekerskisom, Monekeom i Holom.

Gosti su prvi upisali poene na utakmici, počevši duel sa 4:0 koševima Luvavua. Zvezda je sa dve vezane trojke Kenana preokrenula na 6:4. Crveno-beli su se raspucali u ranoj fazi meča i poveli 15:6. Napravili seriju 9:0 od (6:6).

Baskonja je tek nakon nešto više od četiri minuta bez poena prekinula negativan niz. A beogradski tim održavao prednost. U sedmom minutu su imali izabranici Janisa Sferopulosa prvo dvocifreno vođstvo (20:10). Uz odličan napadački ritam. Na seriju rivala od 8:0, Jago je odgovorio novom trojkom za 23:18. A potom se domaćin odlepio na +7. Moneke je pogodio na kraju prve četvrtine, 25:20 vodi Zvezda uz čak šest trojki za deset minuta.

Zvezda je nastavila drugu četvrtinu kao i prvu, otvorili su je trojkom Nedovića.

Prvi poen Baskonje u tom delu meča postigao je Kamar Boldvin. Domaćin vratio +10 iz sredine prve deonice (32:22). Gde se upravo poenterski isticao Nedović. I ovo je bio deo igre gde je Zvezda imala kontrolu i odlično realizovala napade. Sredinom tog dela vodila +10. Uspela je to Baskonja da spusti u poslednja dva minuta pred poluvreme (42:33) a Sferopulos tražio tajm-aut. Obe ekipe su od tada odigrale loše napade i na poluvreme se otišlo sa prednošću Zvezde od +8 (42:34), jer je Nedović promašio šut na isteku 20 minuta igre.

Treća deonica je počela promašajima na obe strane. Otvorila ju je Baskonja poenima Monekea. Zvezda je i na ovo imala odgovor, a to je bila trojka Nikole Kalinića (45:36). Stigla je Zvezda i na +12 (50:38) što je bila maksimalna prednost crveno-belih tokom utakmice. Novu najveću prednost, doneo je (54:40) Kalinić što je Baskonja presekla trojkom. Pred kraj tog perioda priška na -7 (56:49). Odmah je na taj nalet odgovorio Bolomboj a Zvezda se vratila na dvocifreni plus 59:49 čime se otišlo na odmor pred poslednju četvrtinu.

Nedović je na otvaranju poslednjeg perioda promašio trojku. Na drugoj strani je Luvavu izgubio loptu. A prve poene u tom periodu igre postigao je domaćin preko Luke Mitrovića. Serija se produžila na 6:0 i maksimalnih +16 (65:59). Prvi poeni Baskonje bili su za tri Rogkavopulosa. Koji je započeo seriju od 9:0 rivala za (65:58). Sferopulos je tražio onda tajm-aut. Na 5 minuta do kraja.

Seriju rivala prekida Ajzea Kenan, koji je bio polovičan sa bacanja. Baskonja je onda serijom ofanzivnih skokova smanjila na 66:62. Poenima Donte Hola, nakon što je pre Hauard promašio trojku. Ishitrenu reakciju Dobrića za tri je u odbrani nadoknadio Bolomboj blokadom na Holu. Zvezdin centar potom u napadu postiže dugu dvojku za 68:62 na tri minuta do kraja. Potom je Ajzea Kenan dao trojku za 71:62. Brza dva poena i Baskonja je smanjila na 71:66.

Rogkavopulos tad promašuje trojku na ulasku u poslednji minut, a Moneke pravi faul. Na 40 sekundi do kraja, Nikola Kalinić je postigao vrlo važnu trojku za 74:66 a oba tima su bila u bonusu. Boldvin je realizovao sledeći napad. Pa se ušlo u penal završnicu. Miler Mekintajer je bio precizan oba puta sa bacanja. Moneke smanjuje na 76:71. Potom je Kenan šutirao penale i oba puta bio precizan (78:71). Kamar Boldvin je promašio i to je bilo sve,

Najbolji kod pobednika, bio je Kenan sa 19 poena. Bolomboj je imao 15 a Kalinić 12 koševa . U ekipi Baskonje Moneke je imao 19 poena uz 13 Donte Hola kao jedinih dvocifrenih.

Zvezda nakon ovog meča gostuje Igokei a u trećoj rundi Evrolige gostuje Fenerbahčeu.

Crvena zvezda – Baskonja 78:71 (25:20, 17:14,17:15, 19:22)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

EVROLIGA: Samo 4 kluba, a među njima Crvena zvezda (FOTO)

Kompletirano je 2. kolo Evrolige posle kojeg je poznato da samo 4 kluba su neporažena. U pitanju su Panatinaikos, Monako,...

POVEZANE OBJAVE